Интересни факти

Интересни факти.

Оказва се, че след мащабно проучване, хората по света живеят половината от живота си с погрешни представи за заобикалящия ги свят, за историята, за животинския свят, за средновековните хора, дори и за столицата на Тайланд та чак до ледената епоха.

Нека разкажем реалните факти и разбулим заблудите.

  • Знайте, че жените на Хенри 8ми не са толкова много колкото повечето хора биха казали, защото именно тази цифра е споменатата в историята. След дълго проучване се стигна до заключението,че той действително е консумирал брака си само с две от жените си. С други две се е развел в много кратки срокове след сватбата. Първият си брак той обявил за невалиден, както направил и с петата си  жена.Джейн Сиймур и Катрин Пар са били официално омъжени за него.
  • Знайте, че най- големият жив организъм не се явява слонът, белият кит или пък някой от динозаврите в миналото. Това е, гъба. Точно така. Най- големият жив организъм е гъба на име Armillaria ostoyae. Най-големият представител се намира в гора в град Орегон.

Хамелеонът сменя цвета на кожата си ще кажете според заобикалящата го среда.

Истината е съвсем различна. Този вид същество сменя цвета си според настроението си.  В зависимост дали ухажва, дали се страхува, дали напада. И поради честата смяна в настроенията се случва цветът му да съвпада с този на листата.

Средновековните народи НЕ са смятали земята за плоска, това грешно познание води  началото си от историята за Христофор Колумб. Напротив никои по онова време не е оспорвал,че земята е кръгла.

Кое е най-сухото място на Земята? Пустинята Невада? Не, Антарктида. От два милиона години се е случвало да не вали дъжд в някои от частите и.Пустинята не винаги е пълна с пясък. Това е област на която пада по-рядко дъжд.

„Крун Теп Маханакон Амон Ратанакосин Махинтара Ютая Махадилок Поп Ноппарат Ратчатани Буриром Удомратчанивет Махасатан Амон Пиман Аватан Сатит Сакататия Витсанукам Прасит“  е истинското име на Банкок. Името и буквално означава градът на ангелите. Столицата на градът на ангелите с девет скъпоценни камъка, и дворец. Тъкмо като небесен рай.

Вашият коментар