Курорта Пампорово - Статии.com

Курорта Пампорово – Статии.com

Курорта Пампорово.

Пампорово е наименованието именно на планински курорт с местонахождение България. Атрактивен както за студенти, така и за семейни почивки с деца, каране на ски, разходки, топли вечери пред камина с червено вино.

  • Всичко това е наградата на Пампорово. Цената, която всеки, посетил Пампорово, ще заплати, ниска цена, в сравнение с емоциите, които ще изпита. Този курорт в България е примамлив и за многобройните студени, за студентски празник, именно, заради откъснатостта на студентите от градските центрове. Пампорово им предлага също уют и спокойствие, където забавлението може да бъде максимално, по желания от тях начин.
  • Пампорово е разположен във вътрешността на Родопите! Намира се в община Смолян както и в близост до община Чепеларе. Там имате възможност да видите неповторимите по рода си пещери „Дяволското гърло“ и „Ягодинската пещера“ В близост и туристическият обект наречен „Чудните мостове“. За такъв вид екскурзия е необходимо да си отделите седмица, почивка от работните си места, за да усетите истинския дух на планинската атмосфера.

Изключителни климатични услови предлага курорта Пампорово именно отличаващ се с мека зима, предлагаща приблизително сто слънчеви дни в зимния сезон.

Това си е дар от природата. В Пампорово основноят туристически поток е през зимните месеци, това е така тъй като Пампорово е пригуден за практикуване на ски спортовете. Туристическият сезон започва през месец декември и продължава до края на април почти. В зависимост от посещаемостта на туристите и климатичните условия на самата местност.

Зимният сезон е вече тук, насладете му се подобаващо като си отделите време за да бъдете щастливи и да се поглезите с една екскурзия, било то романтична или семейна. Пампорово е сред най-добрите курорти, предлагащи достойни писти за запалените ски спортуващи.