Лошото време не е за всеки - Статии.com

Лошото време не е за всеки

Няма нищо по-хубаво от лошото време. С този, до болка, познат рефрен, смятам да започна днешната си статия. От първи октомври насам, времето ( логично) се промени, температурите паднаха, задуха вятър, есента настъпи с пълна сила.

Отново наблюдаваме добра познатия феномен – млади девойки (тази арахаична дума) са се облекли, сякаш навън е минус двадесет градуса и интересното е, че същите  те, когато навън е наситина минус двадесет, се обличат- сякаш навън е 10-15  градуса. Честно казано,нямам никаква представа, камо ли  допускане на какво се дължат тези аномалии в поведението на гореспоменатите индивиди.

Липсата на елементарна култура, която се получава някъде около първите седем, води до крайни грешки и липса на смисъл/разум в последствие…. Оказва се, че човек може да живее без хляб/храна известен период, без вода  също, но без акъл- може ад се живеее цял живот.

Включваме си телевизора, в праймтайма (хубава българска дума) и гледаме  реалити формати- made in BG, разбира се…. където Люксембург е столица на Европа и това е най- малкото на фона на ширещата се простотия  и невежество.

  • Освен реалити формати, в праймтайма, когато средностатистическото семейство вечеря, се започва поредица от реклами – дамски превръзки, простати, хора с диарии, с мръсни дрехи….. И най- интересното е, че аз или  пък някой от гблизките ми никога не ности в себе си по една туба течен прах…. или пък вятърът в косите е само в резултат на метереологичните особености и никога, ама никога не  е толкова секси.
  • Та като навлязохме толкова дълбоко в тези философски размилси и страсти, се чудя, дали девойките с нераелни представи и липсваща култура, та дали те са най- големия проблем на позаспалото ни общество ? И има ли гражданското общество почва у нас?

Докога ще сядаме пред телевизорите, чакайки поредния епизод ня някоя сапунка или някой реалити формат? Защо вместо да живеем живота на другите, не заживеем нашия собствен?

Въпроси без отговор, а както изглежда няма вариант нито за помощ от приятел,нито  да попитаме публиката.

Вашият коментар