Моторни коси Stihl FS 87 – Статии.com

Моторни коси Stihl FS 87 – представяне | Статии.com

Моторни коси Stihl FS 87

FS 87 е здрава моторна коса на Stihl, която може да се използва често и е предназначена за по голямо натоварване. Особено подходяща е за косене на големи затревени площи и такива с гъста, дебела и жилави трева, бурени, тръстика и др. Тази моторна коса може да се използва също и за рязана на дървовидни храсти и по дебели издънки на дръвчета, разбира се като се окомплектова със съответната режеща гарнитура – циркулярни дискове с плоски и остри зъби. Този тип моторни коси са много подходящи за работа на пресечени терени, в канавки, покрай пътища за почистване на банкетите, покрай канали, жп прелези и релси, както и в овощни градини и лозя в личното стопанство. Моторните коси Stihl FS 87 са оборудвани с 28.4 кубиков двигател 4-MIX® разработка на Stihl, с мощност 1.3 к.с., развиващ 10500 об/мин. Toзи двигател съчетава предимствата на четиритактовия и двутактовия двигатели, а именно по-ниско ниво на вредните емисии в съответствие с нормите и изискванията на EU, по-тих режим на работа – особено полезно ако се коси в жилищни райони, голяма мощност и висок въртящ момент. Въпреки, че е четиритактов този двигател на Stihl работи с двутактова смес от бензин и масло, а не като традиционните четиритактови двигатели с чист бензин и масло в картера, което е плюс, че машината може да работи във всякакви положения без опасност от преминаване на маслото от картера в цилиндъра или филтъра при наклон, а също и гарантира доброто смазване на всички компоненти на двигателя.

  • Ергономичната лостова ръкохватка осигурява естественотото движение на косата, а също и намалява натоварването на китките и гръбнака по време на работа. Регулира се много лесно скато се разхлабят четирите винта на държача. Особено удобна е, когато трябва да се косят големи площи.
  • Антивибрационната система от гумени тампони намалява вибрациите, предаващи се от двигателя и от въртящата се режеща гарнитура към ръкохватката. Благодарение на антивибрационната система на Stihl моторната коса е с изключително ниско ниво на вибрации, което прави работата с уреда лесна и комфортна.
  • Мултифункционална ръкохватка на косата съчетава в себе си всички управляващи елементи на двигателя – управлява се само с една ръка, което прави управлението на моторната коса лесно и надеждно.
  • Автоматичната декомпресионна система на Stihl удължава времето през което клапанът е отворен при стартиране, което от своя страна намалява съпротивлението при издърпване на стартера и по този начин за стартиране на двигателя са необходими много по-малко усилия.

Предпазните очила на Stihl са с широка странична защита и гарантират допълнителна безопастност при работа, не се запотяват и имат УВ защита.

При продължителна работа е особено необходим самар или двоен презраменен колан, с който разполага уреда. Той е висококачествен, с мека подплата на презрамката и спомага за правилното натоварване на оператора.

Теглото на моторната коса е 5.6 кг, а дължината и е 1.8 м, което в съчетание с мощността и е много добро съотношение тегло/мощност.