Направете вашия сайт успешен - Статии.com

Направете вашия сайт успешен с добра оптимизация

Направете вашия сайт успешен с добра оптимизация

Какво точно представлява процесът оптимизация на уеб сайт?

Ако се интересувате от това, надяваме се нашата кратка разработка на тази тема да ви бъде полезна.

  • Всъщност самото оптимизиране може да се проведе на два фронта – вътре в самите страници на сайта или т. нар. „on page” и външно „off page”. Първо се отработва вътрешната оптимизация, след което и външната. По отношение на външната оптимизация се съставят листове със сайтове, в които ще се разположат линкове, като някои от тях ще бъдат заплатени, а други не. Добре е да се разполагат най-вече в блогове и форуми, тъй като така лесно могат да бъдат индексирани от търсачките. Всеки блог с изграден добър имидж може да подпомогне оптимизацията на сайта ви, докато места със спам се отразяват негативно на успеха на вашия сайт. Не подценявайте и безанкорните връзки, те също могат да бъдат от полза за вашия сайт, въпреки, че съществува ограничение при разполагане в каталози.
  • Предимството на участието на сайта в каталози и директории при външната СЕО оптимизация на сайт е че се постига известна икономия на средства – все пак в условията на икономическа криза може да се спестят разходи, а да се осъществи успешна реклама.

Чрез социалните мрежи може да постигнете добро разпространение и класиране на вашия сайт. Това е нов и обещаващ метод, към който може да се обърнем, когато предприемаме кампания по оптимизация на сайта си. Изберете популярни социалки като Туитър например и поставете линк на сайта си. Ако условията за ползване на дадена социална мрежа позволяват, без проблем може да презентирате сайта си посредством кратък информативен текст и дори картичка.

Това действително може да привлече трафик и да популяризира сайта ви. Главното е търсачките да го откриват и да задържите вниманието на потребителите. Запомнете, че е важно от къде идват линковете на вашия сайт – колкото по-авторитетни са сайтовете, от където идват, толкова по-успешен ще е линк билдинга, който предприемате.