Работа като рецепционист - Статии.com

Работа като рецепционист в чужбина – Статии.com

Аз имам опит като рецепционист в малък, семеен хотел, близо до центъра на Благоевград. Но работата като рецепционист в България- не ме устройва като заплащане и условия на труд и затова съм се насочила към работа в чужбина като рецепционист.

Към момента владея английски език на много добро ниво, руски език на средно и немски език- на работно ниво; работила съм с хотелски софтуер- Фиделио и Клок и затова считам, че следващата спирка в моята професионална кариера трябва да бъде – работа в чужбина като рецепционист.

Търсейки си работа в чужбина като рецепционист, първата стъпка, която предприех, бе да проверя за възможни оферти сред мои близки, познати, колеги. Оказа се, че моя бивша колежка, с която сме работили в Банско, си е намерила работа в чужбина като рецепционист чрез агенция. Обясни ми условията за заминаване.

Опитах и друг вариант да си намеря работа в чужбина като рецепционист- да изпращам автобиографията си , написана на английски език и с 1 актуална снимка в цял ръст, на произволно избрани хотели.

Този метод, също бе успешен, защото някои хотели се свързаха с мен, предлагайки ми работа в чужбина като рецепционист, но определено ме притесняваше елементът на несигурност в тази ситуация.

Предпочетох първата ми работа в чужбина да бъде намерена чрез агенция. Доверих се на същата агенция, която беше съдействала за намиране на работа в чужбина като рецепционист и на моята приятелка.

Вече повече от месец – изпълних мечтата си – работа в чужбина като рецепционист. Определено съм много доволна от предложените условия. Работата е по 8 часа, много добре платена, с добри бакшиши.

  • Избирайки този вариант, аз си подсигурих доходоносна работа в чужбина, с много нисък процент риск. Работата в чужбина беше съпътствана с плаж, слънце, море, много нови познанства и приятни емоции.
  • Препоръчвам на всички, търсещи работа в чужбина да проверят всички възможности и тогава да преценят как да процедират, търсейки работа в чужбина.

One Comments

  • Мария Ласкова

    01.03.2014

    Здравей,много се радвам за теб и затова че си имала подобна възможност,мога ли да те попитам за името на агенцията ,а също и къде точно в чужбина си 🙂

Comments are closed.