Работа в чужбина. Работа в Германия

Работа в чужбина. Работа в Германия

Коя е най – силната икономика в Европа? Отговорът на въпроса съдържа и името на една от най – добрите страни за работа в чужбина и живот. Германия, държава която си е изградила много добра репутация със своята дисциплина, характер и манталитет.

Въпреки че Германия е най – големият губещ след Втората световна война и е разделена на две части успява да се възстанови с много бързи темпове и да стане най – силната икономика в Европа. Дори в ежедневното общуване в България Германия е нарицателно за ,,желязна дисциплина и ред’’. По официални данни броят на българите в Германия е около 150000, като се забелязва тенденция на постоянно нарастване на българите в Германия, като за последните 10 години броят им се е увеличил три пъти. Високите темпове на развитие на немската икономика отварят нуждата и търсенето на все по – повече специалисти и работници в много сектори.

Сред най – търсените професии са:

– IT специалисти, медицински персонал, инженери, складови работници, бармани, сервитьори, шофьори, селскостопански работници и други.

  • Въпреки че според статистиката Германия е страната с най – голям процент англоговорящи в Европейския съюз единствено за IT сектора, медицината и селското стопанство английски език е достатъчен за останалите с малки изключения владеенето на немски поне на основно говоримо ниво е задължителен.
  • Като цяло не се предлагат много работни позиции за Германия и тя отстъпва на други страни като Кипър, Гърция, Великобритания, въпреки че по – високия стандарт на заплащане и не защото немския пазар на труда няма нужда, а просто защото немския е много труден език и се явява като пречка за много желаещи, които искат да работят в чужбина и по – точно Германия.

В IT сектора, в медицинското обслужване и инженерите заплащането е много високо, докато за по – неквалифицираните и търсени професии като:

– Бармани, сервитьори, мотокаристи, складови работници, пакетажни работници, камериерки, оператор на машина е около 1000 – 1100 евро нетно. За нашите стандарти е много добре, въпреки че стандартът на живот в Германия е по – висок.

Намирането на работа в Германия може да стане по различни начини. Един от най – сигурните е с агенции посредници .Има много агенции, при които нещата са съмнителни, условията са нечовешки, затова трябва много да се внимава да не се подведем по големи обещания, които да се окажат без покритие. Затова търсете сигурното и доказано на пазара.

Работа в чужбина, къде ако не в Германия успех на всички!

One Comments

  • Росица Георгиева Георгиева

    10.04.2019

    Търся работа в германия или италия без език без претенции

    Reply

Вашият коментар