Рециклирарйте ел уредите

Рециклирайте старите ел уреди

Най-вероятно поне веднъж ви се е налагало да изхвърляте стари домакински уреди. Това най-често става след като почиствате дома на починал възрастен роднина (например баба или дядо), от наследствена къща или при ремонт на собствения ви дом.

В същото време, вместо да изхвърляте старите уреди край някой контейнер за боклук, както неправилно правят мнозина, бихте могли да постъпите далеч по-рационално и да дадете уредите за рециклиране.

Къде можете да занесете старите ел уреди

В околностите на София има някои места, които изкупуват метали и коли за рециклиране, но най-добри отзиви се дават за KolaZaSkrap.bg. Фирмата се намира край Кремиковци и предлага услугата по изкупуване на различни черни и цветни метали.

Определено ще намерите много голям брой доволни клиенти, които са получили прилично възнаграждение за това, че са оставили старите и непотребни метални уреди за преработка, а подробности за всичко това можете да научите на KolaZaSkrap.bg.

Рециклирарйте ел уредите

Кои уреди стават за рециклиране

Много от старите електрически домакински уреди могат да бъдат рециклирани успешно и да получите добри пари за целта. Причината е в това, че в по-голямата си част, те са изработени от метал, което и обяснява защо всичко старо е толкова тежко и трудно за пренасяне. Ако имате стара готварска печка, или пък перална машина, или хладилник, или каквото и да било друго подобно, бихте могли да го занесете и оставите за обработка в депо за рециклиране на метали.

Стари автомобили

Още по-атрактивен е вариантът, в който можете да оставите за рециклиране старото си возило, което вече не става за каране. Обикновено старите коли са много тежки и имат по себе си много голямо количество желязо, което може да се превърне в една не лоша сума. Вероятно сте чували за ваши приятели, които споделят, че са получили по-добро заплащане за някоя стара кола като са я оставили за скрап, отколкото ако я бяха продали за ползване.

Ще ви бъде ли добре заплатено

Със сигурност ще получите прилично заплащане за онова, което сте оставили за рециклиране. В зависимост дали става дима за уред от черен или цветен метал, заплащането може да варира в широки граници. Така например, много модели хладилници са изработени от някаква сплав от цветни метали, която може да е на базата на алуминий. Тогава съответно можете да получите и по-прилично заплащане.

Вашият коментар