Сватбения Ден - Статии.com

Сватбения Ден – Статии.com

Сватбения Ден – Статии.com

В днешни дни, организирането и планирането на сватбения ден, се оказват огромно предизивкателство.  В миналото- сватбата беше символ на отпразнуването на щастието на младото семейство , а в някои случаи- нещастието на техните родителиJ , сега обаче сватбата, бракосъчетанието на двамата влюбени, се превръща в своеобразен панаир  и демонстриране кой колко пари има, а любовта- тя е някъде там, но дълбоко скрита…..

То не са калъфи за столове, то не е сватбена украса, то не са хиляда щуротии…..

Сватбата е много личен и дълго чакан момент в човешкия живот, това твърдение е валидно , дори за най- големите циници и въобще хора, които отричат брака като институция.

В течение на подготовката на сватбата, лудостта  която обзема бъдещите младоженци и най- близките им, превръща този съкровен момента в безкраен панаир на суетата и глупави опити да се докаже и покаже  социално положение , което никой не го интересува.

Друг съществен момент е до каква степен, младото семейство , ще позволи на околоните да се месят с така наречените „ безплатни съвети” по планирането  и организирането на Големия ден. Подготовката за сватбата , е идеален момент всички знайни и незнайни баби и лели, да включат всичките си сетива , за да влудят и без това напрегнатите младоженци. И отново питам- а къде е любовта  в цялата тази история?

  • Ами всъщност любовта сякаш заема едно от последните места  в цялата тази история.
  • Показността и желанието да се изтъкнат абсолютно преходни и излишни „ качества” или превъзходтсва, изместват първоначалната идея, че свтатбата е празненнство, което отбелязва една много важна стъпка- встъпването в брак, любовта между двама души .

Няма лошо сватбата да бъде превърбата в невероятен празник, незабравим момент , който ще постави началото на съвместния живот на младото семейство. Проблемът идва от това, че циркът , съспътстващ любовта им,в много случаи, е смешен.