Топ три изобретения - Статии.com

Кой го е измислил – топ три изобретения на човека

Кой го е измислил – топ три изобретения на човека

Питали ли сте се някога откъде са произлезли уредите в дома, техниката, автомобилите, машините, които ни заобикалят в ежедневието. Ако е така, предлагаме ви три от чудесата сътворени от човека и малко повече инфо в parvenec.com, за това кои са техните откриватели:

  • Шевни машини

Шевната машина е устройство, използвано, за да се шият на него облекла от плат. Чарлз Фредерик Визентал, инженер роден в Германия създава първоначалния британски патент за механичен инструмент, който подпомага областта на шиене. Изобретението на Чарлз се състои от една двойна заострена игла с едно око в единия край.

  • Нажежаема крушка

Крушка с нажежаема жичка е брилянтно изобретение, което прави живота на всеки човек днес по-сияен. Несходни на приетото убеждение Томас Алва Едисон не е изобретил електрическата крушка, обаче той засилено в продължение на пет десетилетие преследвал тази идея. Първоначалната крушка е създадена през 1809 г. от британския химик Хъмфри Дейви. По-късно през 1878 г., британският физик, сър Джоузеф Уилсън създава реалистична и дълготрайна крушка (с продължителност 13,5 часа). Една година по-късно през 1879 г. Томас Едисон извършва щателно изследване на крушка с въглерод и нажежаема жичка, която продължила да работи почти четиридесет часа. Едисон фиксирана нажежаема сила и време. Той засилено работи и над дизайна, а през 1875 г. първата нажежаема крушка с дизайн познат и днес е патентована. Зад това стоят имената на Матей Еванс и Хенри Удуърд.

  • Пеницилин

Пеницилинът е друго брилянтен изобретение, което подобрява благосъстоянието на индивида. Това е колекция от антибиотици, които се получават от гъбички хлебен мухъл. Тази съставка служи като ефективен антибиотик и помага в борбата с вредните заболявания като бактериални инфекции. През 1928 г., Александър Флеминг открива пеницилина. Процедурата за промишлено производство на пеницилин е патентована от Андрю Джаксън Мойер.

Вижте повече на адрес: posevi.com.