Сервиз за компютри - Статии.com

Защо да посетите сервиз за компютри – Статии.com

На вашето внимание предлагаме най-честите причини и проблеми с персоналните компютри, поради които се налага да посетите сервиз за компютри:

  • Преинсталиране – Според вас вашият windows не работи добре и се нуждае от преинсталиране. Възможно е някой да ви го е казал, да сте посетили вече специалист и той да е бил на мнение за преинсталация или просто да считате за нужно да се преви преинсталиране на windows на опредлен период от време.
  • Проблем в захранването – Решили сте, че компютъра ви има проблеми със захранването, тъй като не пали или веднага след като запали изгасва, или се рестартира и изключва сам. Най-лекият вариант в такива случаи е наистина да има проблем със захранването.
  • Софтуерни проблеми – Предполагате, че многото инсталирани програми са причината компютърът ви да зарежда твърде дълго и след това да работи изключително бавно.
  • Проблем с твърдия диск – Твърдият диск се поврежда доста често, поради сложната механика в него. Много често компютърът ви си работи и симптомите не подсказват с нищо, че има проблеми с хард диска. Понякога тези проблеми се бъркат и преписват на не добрата работа на windows и съответно компютъра се носи в професионален сервиз за компютри за преинсталиране. Това обаче решава проблемите за кратко след време те отново се появяват. Има случаи в които проблемите с твърдия диск се проявяват с шум- стържене, четкане и др.
  • Проблеми с драйвери – В такива случаи някой от компонентите ви не добре, нямате мрежа, изчезнал е звука или новата ви видеокарта просто не иска да работи. Доста често проблемите се оказват в драйверите на съответния компонент. Добре е да пазите инсталационните дискове на съответните компоненти, за да може ремонта да стане бързо и професионално.
  • Ъпргрейд – Искате да добавите малко RAM памет, да смените видеокартата си с по-добра, за да тръгне някоя игра или просто искате да разберете кои компоненти в компютъра ви могат да се подменят с по-добри и къде какво може да се добави. Трябва да се има предвид, че при съвременните машини ъпгрейдът често е неоправдан и в много случаи преминаването на по-съвременна платформа е по-целесъобразно.
  • Нещо не е наред с компютъра ви, но не се знае какво точно – Много често ползвателите на услугата сервиз за компютри не могат да си обяснят какво точно се случва с тяхната машина. Много често за неработещ се счита компютър който пали, но не може да зареди Windows. В такива случаи за бързо и професионално отстаняване на проблема е най-добре да посетите сервиз за компютри.