комплекти спално бельо

Как да изберем подходящите комплекти спално бельо

Как да изберем подходящите комплекти спално бельо? Има ли човек, който да не обича да се излежава в удобното си легло? Честно казано ние не познаваме такъв. Желанието за получаване на качествена почивка в никакъв случай не трябва да се бърка с мързел.

Когато си представям как ще си легнем след дълъг изморителен ден, ние си мислим за любимото легло и неговата нежна прегръдка. А замисляли ли сте се какво прави едно легло толкова уютно?

Качественото и удобно спално бельо има важна роля за получаването на добър сън. Целта на тази статия е да ви помогне при избора на комплекти спално бельо. Следва да разгледаме няколко вида според размера и материята.

Видове комплекти спално бельо

За да изберете най-подходящото спално бельо трябва да го съобразите с размера на вашето легло. Според този фактор има няколко вида комплекти спално бельо, които пасват на различните по размер легла.

  • Комплект тип „дует“

Този сет е още познат като семеен комплект и е подходящ за съпружеска спалня. Той се състои от две калъфки за правоъгълни възглавници, две завивки и долен чаршаф. Този комплект ще реши борбата за завивката, която много партньори водят.

  • Комплект евро стандарт

Този сет е заимстван от западните държави, но става доста популярен и в България. Комплектът включва чаршаф, завивка, 2 правоъгълни калъфки и 2 квадратни калъфки. Той е предпочитан от почитателите на подредбата на спалнята с 4 възглавници.

  • Двоен сет

Това, което се включва в двойния сет е една завивка, един чаршаф и две правоъгълни възглавници. Много двойки предпочитат да използват този спален комплект и нямат проблем в споделянето на една завивка.

  • Детски комплекти

Има няколко вида детски комплекти, които варират според възрастта на децата. В това число се включват и бебешките спални комплекти, които сдържат допълнителни аксесоари като защити за леглото.

Избор на спално бельо според материята

Какво още е важно за вас при избор на комплекти спално бельо? Усещането при допир, качеството и материята. Това е отговорът на въпроса, който собствениците на PoPijami.bg ни дадоха. Те имат дългогодишен опит в търговията на спално бельо и пижами.

Време е на кратко да разгледаме най-качествените материали за спално бельо. Разбира се, че памукът заема първо място в това отношение. Памукът се характеризира с достъпна цена и множество предимства като удобство, лесна поддръжка и дълъг период на използване.

Друг много предпочитан плат е ранфорсът, който също е вид памук. Едно от най-отличителните качества на този материал е издръжливостта му, която е резултат от по-голямата честота на нишките, от които е изработен.

Към по-луксозните материали за спално бельо спадат коприната и сатена. Те също имат редица положителни качества, но цената им е по-висока от тази на предишните два материала.

Вашият коментар