Интересни факти за мозъка

Интересни факти за човека.
факт е , че мозъкът е едно от най-удивителните дарове за човека, най-удивителния орган. Именно той управлява жизнените функции и поведението на всяко едно човешко създание. Мозъкът си има деца, които ние наричаме мисли, спомени и чувства. Именно те произлизат от мозъка ни.
Знайте, че състава на мозъка е именно 80 % вода.  Главният мозък на всеки един младеж тежи приблизително около 1410 грама. Мъжкият мозък на средна възраст е с тегло от 1424 грама и към напреднала възраст намалява до 1385 грама. Статистиката доказва, че най-тежкият женски мозък е с тегло 1565 грама, амъжкият достигал до 2049 грама. Функцията на мозъка е да използва точна една четвърт от кислорода в организма а цялата телесна маса, представляваща мосък е 2 % от телесната маса на всеки един организъм. Човешкият мозък расте най-бързо между втората и единадесетата година от човешкия живот.
Факт е също, че колкото по-образован е човек, суреч, колкото повече тренира мозъчните си функциии, толкова по-малка е вероятността от заболяване на мозъка. Причината за това е,че функсионирането на мозъчната структура води до производство на допълнителни тъкани, компенсиращи заболяването.
Пореден изненадващ факт за мозъка е , че вярващите хора страдат по-рядко от болестни състояния на мозъка, именно поради честите молитви, които понижават честотата на дишане и нормализират вълновите колебания в главния мозък. Те помагат на оздравителните процеси.
Прозявката играе важна роля. Тя разсънва мозъка, защото дихателния отвор се разширява , което води до получаване на по-голямо количество кислород до белите дробове, който пък на свой ред се примесва след това с кръвта ни и ни прави по – бодри.
Лампичката на хладилника използва повече енергия от мозъка ни, Елекрическите сигнали са тези, които предават съобщенията между клетките.
Всеки човек е различен именно поради различните му мисли емоции и чувства. Казват ,че е възможно човек да се излекува само с мисълта си . Да, доказано е. Причината е ,че мислите ни са деца на мосъкът ни, който от своя страна контролира целия жив организъм наричащ се човек.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *