монтажник на дограма

Цени на алуминиева дограма – как да изберем?

Когато строителството на селска къща стига до етапа на остъкляване, въпросите: Какви са основните цени за алуминиева дограма?, Кои прозорци е по -добре да изберете? винаги са на преден план. Панорамното остъкляване по дефиниция е скъпо удоволствие, така че желанието да се намери средата е напълно оправдано. Днес нашият съвет засяга онези, които избират алуминиева дограма и са изправени пред разлика в ценовите оферти от компании.

Каква е цената на алуминиевите прозорци?

Това е система с прекъснат термичен мост и възможност за отваряне. За изграждане на системата е използвано минимално количество алуминий с гаранция за максимална структурна стабилност. Усилване на пунктовете и профилите, които понасят напрежение

Алуминиева дограма цена, като всички други, включва цената на материалите (профил + стъклопакети + аксесоари), производството, доставката и монтажа. Но има и някои нюанси. Фасадното остъкляване от алуминий изисква проект, по който дизайнерът работи. Той задължително изчислява силата на профила, невъзможно е да се избере правилния профил „на око“ за алуминиев прозорец.
Важно е също така да се направи изчисление за изчисляване на адекватна цена – по-евтин и по-тънък профил няма да издържи натоварванията, а твърде мощният ще увеличи неоправдано цената. В проекта точките на закрепване на конструкциите задължително се разработват, като се свързват с вътрешни и външни покрития. За точен дизайн и производство е необходимо геодезическо заснемане на обекта, което също влияе върху цената.

Без него алуминиевата фасада може да не е подходяща за отвора на прозореца – трудно е да се идентифицират конструктивни дефекти, отклонения в размера и позицията на отворите на око. Цената на алуминиевите прозорци, особено панорамните с големи прозорци с двоен стъклопакет, задължително включва доставка със специален транспорт с асансьор, тъй като няма да е възможно ръчно да се извадят стъклопакети с тегло стотици килограми от колата.

Отделна разходна позиция е инсталацията на алуминиева дограма. Колкото по-големи и по-тежки са прозорците и прозорците с двоен стъклопакет, толкова по-трудна е работата. Преместването и повдигането на прозорци с двоен стъклопакет в съоръжението изисква манипулатори, роботи, миникрани и скелета – всичко това е включено в крайната цена на поръчката. Това е много скъпо, но често при подаване на предложение тази позиция на разходите се забравя.

Разходите за доставка в конкурентни оферти са подобни на разходите за доставка за обикновени прозорци, като се изключват размерите, теглото и необходимостта от специално оборудване. Тази грешка често се прави от мениджъри, които не са запознати с тънкостите на работата с големи по размер структури.

Инсталирането на големи, тежки конструкции и дори на височина изисква специално оборудване, това е очевидно. И за такъв обем конструкции ще са необходими много материали, а това не е само пяна и крепежни елементи. Ето защо висококачествените крепежни елементи, пяна и уплътнители не са евтини при алуминиеви прозорци цени.