Apple телевизор - Статии.com

Да очакваме ли Apple телевизор през 2013г.?

Да очакваме ли Apple телевизор през 2013г.?

От няколко години постоянно се говори за потенциалното навлизане на Apple на пазара на телевизори и типично темата отново набира сила в края на тази година. Джийн Мюнстер от анализаторската компания Piper Jaffray сподели новите си прогнози относно Apple телевизорите, които биха революционизирали индустрията, създаваща съдържание за телевизионните канали.

Анализаторът смята, че според плановете за диверсификация на продуктите и софтуера си, Apple ще дебютира своя телевизор през ноември 2013г. Мюнстер прогнозира, че устройството ще бъде в две версии – 47-инчов и 55-инчов модел, които ще струват съответно 1,500 и 2,000 долара.  Можем да отбележим, че обсъжданите размери се повишават – миналата година се смяташе, че най-големият телевизор ще е с 37-инчов екран.

От 2009 г. насам Мюнстер твърди, че Apple телевизорите ще станат реалност, но това не съответства на действията на компанията. Потвърждаващ това факт е че Apple продължава да има проблеми при създаването на партньорства с телевизионните оператори, а един такъв продукт не би бил успешен без тях.

Мюнстер обаче не спира тук. Според анализатора Apple ще представи нов iPad mini с Retina дисплей през март 2013г., като няколко месеца след това ще стартира свое собствено интернет радио. Към края на лятото ще бъде обявена седмата версия на операционната система на Apple – iOS, нова версия на OS X, която е за преносимите компютри на компанията, както и нови Macbook Air модели с Retina дисплей. Септември ще бъде месецът на iPhone 5S и напълно ново iPad mini.

Предстои да видим коя от всичките прогнози ще се окаже вярна.

Източник: dice.bg

Вашият коментар