Бързи кредити какво не знаем за бързите кредити от Статии.com

Бързи кредити какво не знаем за бързите кредити

Бързи кредити какво не знаем за бързите кредити?

Толкова разпространени и масово използвани от клиентите бързите кредити си имат своите предимства, но същевременно с това и не малко недостатъци. Удобството да получите експресно желаната сума е предложение на много фирми, които са лицензирани да извършват такива кредитни услуги. Затова, когато се нуждаем от не толкова голяма сума в брой не се насочваме към банка , а именно към компаниите за бързо кредитиране. Но какво не знаем за този вид услуга и защо са много клиентите, които се оказва, че трябва да плащат прекалено високи лихви? Въпросът всъщност стигна дори до Омбудсмана на страната, като това бе и една от причините тази дейност да бъде контролирана от държавата. Ето основните пет важни неща, с които трябва много добре да се запознаете преди да вземете краткосрочен заем.

  1. Винаги кандидатствайте за сума, която можете да върнете. Твърдението, че всеки скача според възможностите си е много правилно. Обаче не всеки кредитоискател мисли преди да се втурне към поредния заем. Честно казано има хора, които наистина не могат да си направят сметката и например купуват твърде скъпи вещи, които реално не могат да си позволят с доходите, които получават.Например ако имате нужда от нов телевизор купете на изплащане този, при който вноските са съразмерни с финансовото ви състояние. Така няма да се налага да забавяте плащанията и по този начин сумата, която ще връщате да се увеличи драстично.
  2. Непознаването на материята също е причина клиенти на фирми за бързи кредити да изпаднат в положение, което не е никак препоръчително. При нужда дори се посъветвайте с адвокат. Практиката показва, че договорите, които хората подписват въобще не се четат и то поради факта, че потребителя или не разбира написаното или в най-лошия вариант не може да го прочете. Това пък дава възможност на кредитните фирми да манипулират договорите в своя полза и така да стават дори собственици на имуществото на своите клиенти. Ситуацията е доста сложна и непознаването на правата и задълженията допринася са негативни и особено нежелани последствия за клиента на бързия кредит.
  3. Като не банкова институция фирмата за бързи кредити може да бъде доста гъвкава по отношение на изплащане на взетия заем. Всичко е въпрос на договорки, които обаче да бъдат описани в съответния договор. Това е предимство, което клиента би оценил и така например в зависимост от дните на получаване на заплата сам да определи падежа на вноските.
  4. Възможността за различна сума на бързия кредит също е в полза на клиента. Тя може да бъде от 100 – 2000 лева или пък такава каквато кредитодателя прецени. Планирайте и преценете внимателно желаната сума Можете да намерите онлайн компании за заеми на адрес: www.creditwok.com.
  5. Не забравяйте, че бързия кредит дава възможност за излизане от една ситуация, но винаги плащайте навреме вноските съгласно общите условия на договора за да не се наложи да рефинасирате или да търсите друга алтернатива за погасяване на заема.