Детски дрехи - Статии.com 2

Детски дрехи – втора употреба или нови?

Детски дрехи

Та какви детски дрехи да изберем – нови или пък запазени втора употреба?

Тук всеки може сам да реши за себе си и своето дете, според своите възможности или пък според усещането си.

  • От една страна кой не би искал не би искал най-доброто за своето дете? Нови дрехи, излезли току що от магазина, само и единствено за него, дрехи, които да му прилепнат и по възможност да не са носени от друг, заради все още насажданата с години мисъл, че който носи стари дрехи е мизерстващ.
  • От друга страна пък, и то от доста практичната погледнато, децата растат всеки ден, не с дни, а с часове. Освен това не са първенци по пазене на чисти дрешки. Ето защо има и родители, които изхождайки именно от гореспоменатите мисли, се спират на детски дрехи втора употреба. Дали ще е от кварталното магазинче или пък от някой сайт в интернет, където майки предлагат умалелите дрехи на децата си, все за дрехи втора употреба говорим.

Естествено има си такива детски дрехи, като бельо и аксесоари, като обувки, които задължително трябва да са нови. Първите се докосват до най-нежните места по тялото на детето, а вторите оформят тепърва походката и стойката на вашето дете. Затова не бива обувката да е била носена преди това, за да не „наследи“ детето походката на носещото я дете преди него.

И тъй като всички в днешно време търсим практичното и достъпното, не е нужно снобизма да е водещ. Изберете за вашето дете тези детски дрехи, които ще му бъдат удобни, а не модерни, а също така в прилично състояние след носенето от някое друго детенце, а не поредния парцал, който се предлага в магазините за втора употреба. Нужно е да се знае, че детето е личност и като такава не бива да бъде унижавана, включително и с дрехите, които носи, но от друга страна би било полезно за него да оценява реалните неща, които притежава и които са полезни, удобни и практични. За да изградите един наистина силен характер.