Malchugani.com - мястото за качествени детски дървени играчки

Дървени пъзели – 4 неочаквани предимства

Дървените пъзели са вид мозайки, които са предназначени за децата в най-ранна възраст.

Обикновено се купуват най-много от родители на деца, които са на възраст около 2 години, когато съответните умения се развиват и най-бързо.

Съчетаващи качество и супер цена, продуктите на онлайн магазина за детски играчки са едни от най-добрите на пазара.

Ако изберете да направите на вашето дете или на детето на ваши близки един подобен подарък, тогава ще стимулирате в него много важни умения. Ето и кои са 4 от предимствата на дървените пъзели.

1. Разрешаване на проблеми

Стремежът към завършването на пъзела, дори и ако сте купили най-простия възможен вариант, помага на детето в определянето на крайна цел, която да постигне.

Малките деца се научават да мислят и да разработват стратегии за постигането на тази ясно поставена цел.

Този процес включва решаване на проблеми, умения за мислене и разработване на решения, които по-късно могат да бъдат прехвърлени в личния им живот като възрастни хора.

2. Идеални за най-малките деца

Дървените пъзели са идеални за най-малките, като се търсят особено много от родители, чиито хлапета са на възраст около 2 години.

Те не са сложни, което ги прави изключително добри като вариант за най-малките момичета и момчета.

В същото време, техните плочки са достатъчно големи за да няма риск детето да погълне някоя от фигурите докато ги подрежда.

3. Развива се усещане за координация

Играта с пъзели изисква детето да приложи на практика модела на учене “проба – грешка”, който включва многобройни манипулации с координиране между ръцете и очите.

Така например, когато малко дете поставя парче от пъзела, което не пасва, то ще се опита да намести парчето отново и отново, докато действията му дадат резултат и накрая получи това, което е имало за цел.

4. Развитие на самооценката

Поставянето и съответно постигането на една цел носи наистина голямо удовлетворение на детето.

Преодоляването на предизвикателствата, свързани с решаването на пъзела, дава на хлапето чувство за постижение и гордост.

Той дава мощна основа в изграждането на неговото самочувствие, тъй като това го подготвя за други по-големи бъдещи предизвикателства в живота.

Пъзелите са забавна образователна играчка, която предизвиква умовете на най-малките.