Факти за лампите - Статии.com

Факти за лампите, които използваме – Статии.com

Факти за лампите, които използваме

Много неща се изписаха, като например, че енергоспестяващите лампи превишавали световните норми за излъчване за самите компютри и то в някои случаи от 12 чак до 40 пъти. На други места пише обратното… но поне 50 сантиметра разстояние трябва да има между тялото и лампата се препоръчва от  Германският институт по екология. Съвсем логично, е че колкото по-далеч, толкова по-добре, понеже при двойно по-голямото разстояние електромагнитното лъчение намалява с поне една четвърт. В днешни дни масово за търсят лед осветление  и подобно, което хем намалява електроенергията, хем е по-полезно за помещенията където е нужно осветление по 24 часа.

Ще ви кажем няколко факти, които може би  ще са ви от полза:

  • Една обикновена крушка, която е с нажежаема жичка може да произведе близо 10-17 лумена светлина на изразходван ват. Не живее много дълго, но пък като плюс е това, че е евтина за производство и не съдържа опасни за околната среда материали.
  • Една халогенна или метал-халогенна лампа обаче, може да бъде също така ефективна, светлината от тези крушки е страхотна и като плюс е това, че  често те имат прилично дълъг живот – 2500-6000h. Също така енергоспестяващите крушки дават около 40-60lm/W.

One Comments

  • Така е напълно нормално, е че колкото по-далеч, толкова по-добре, понеже при двойно по-голямото разстояние електромагнитното лъчение намалява с поне една четвърт. И точно в наши дни доста масово се търсят онлайн магазин за лед осветление и подобно, което хем намалява електроенергията, хем е по-полезно за помещенията където е нужно осветление по 24 часа., можем да се информираме само с един клик на бутона и да си изберем правилното осветление, после само да отидем и да си го закупим, страхотна статия, светлината е много важна особено ако се работи постоянно на компютър.

    Reply

Вашият коментар