Град Манчестър - Статии.com

Град Манчестър Англия – Статии.com

Манчестър

На трето място по големина град в Англия, Манчестър, е подслон на изкуство, музика, театри, значими атракции и просветни наследства, както и много спорт и веселби . Чист, модерен, с много старинна архитектура, бързо ще прецените ентусиазмът на този жив град. Доброто разпределение на всички забележителности, ви осигурява един лесен достъп и възможност за дълги екскурзии .

Добре е да погледнете във всеки случай прогнозите, защото независимо за Острова, тук също често вали дъжд, но пък в повечето прецеденти е за временно и бързо охлажда центъра през лятото.

  • Ако предпочитате преди да започнете вашата ваканция , да хвърлите един бърз поглед над някои от знаменитите за вас забележителности, „ Окръжността на Манчестър”(Wheel of Manchester), ви изнася една невероятна гледка и то от центъра на града, на площад Ексчейндж(Exchange Square).
  • Град от викторианските времена, Манчестър и до ден днешен закриля своята важна архитектура, която говори много за хрониката на града . Фигурата на принц Алберт(Albert Memorial) е в центъра на площад Алберт пред кметството на града . Основната църква(Holy name of Jesus) се вижда на Оксфорд Стрийт. Друга стара постройка е Централната библиотека(Central library). Тя се намира на площад „Св. Петър”(St Peter’s Square). Кметството е запазило викторианския си стил(Manchester Town Hall). В събота и неделя билета е безплатен за клиенти . Римокатолическата църква(St Mary’s Roman Catholic Church) е смесица от истинско украсен интериор в стил 19-ти век, както и работа на съвременни творци .
  • Едни от интересните галерии тук са: ArTzu Gallery, Bankley Studios Gallery, която събира права на около 30 артиста, Cornerhouse- една съвременна галерия, която включва експонати на цели 3 етажа, Manchester Art Gallery, която включва важна колекция от произведения, Cube Gallery, която ще ви разкрие разновидна архитектура и градски дизайн.

В музей Болтън(Bolton Museum) ще ви разкрие много за миналото на центъра . Изтъкната колекция от исторически костюми ще откриете в изложбата на костюми(Gallery of costum). Индивидуални интересни галерии са Музеят на транспорта, на науката и индустрията .

Където и да отидете в този град, бъдете сигурни, че ще останете хубаво възхищавани .

За да си резервирате интернет самолетни билети до Англия, трябва да си направите ранна резервация с нискотарифната авиокомпания wizz air

Вашият коментар