Парти декорация

Как да планираме детско парти

При организирането на детско парти (например за рожден ден) трябва да заложите на добрата организация. Това ще ви позволи да зарадвате своя син или дъщеря с тържество, което ще се превърне в най-коментираната и обсъждана тема сред малчуганите.

Разбира се, трябва да намерите подходящата украса за партито, като балони, серпентини, парти шапки и какво ли още не, но това далеч не е всичко, за което трябва да помислите.

Списък с гостите

При организацията на детско парти е важно да си зададете някакви приблизителни параметри, които да включват броя деца, които вашето хлапе може да покани. Важно е а се знае тяхната възраст и дали ще има повече момичета или момчета.

Така ще можете да планирате по-добре събитието, храната, количеството от нея, забавленията, игрите и разбира се – украсата. Списъкът с гостите може да се променя и трябва да имате готовност за малко гъвкавост.

Ако вашето дете има 11 приятели, а сте направили списък за 10 деца ще изглежда някак подло да отпишете едно дете, просто защото не попада в замислената бройка посетители.

Определете мястото

Партито у дома ви ли ще бъде и ако да – в апартамент ли живеете или в къща. Може ли да се проведе в градината? Ако има такава опция, това е чудесна възможност, която ще ви спести много бъркотия и почистване след събирането. Ако пък нямате двор, а жилището е малко, винаги можете да помислите да наемете зала.

Опредлете менюто

Когато организирате детско парти е много важно да говорите предварително с родителите на децата по отношение на храната.

Трябва да разберете дали има дете, което има някакви хранителни алергии или заболявания, отписващи консумацията на дадена храна.

Запишете си какво не бива да яде и по възможност избягвайте това на партито или просто измислете отделно меню за съответното дете.

Задайте бюджета

При определения бюджет ще можете да включвате и изключвате определени продукти, тъй като надвишават вашите възможности.

Това е много добър критерий и за ориентировъчна бройка на децата, които възнамерявате да поканите на събирането. Хлапето ви трябва да е приблизително информирано с цифрите, така че да може само да участва в съставянето на списъка.