Карти за намаления - Статии.com

Карти за намаления

Карти за намаления

В днешно време промоциите и намаленията ни заливат от всички страни. Имаме си и т.нар. сайтове за колективно пазаруване, в които често можеш да вземеш ваучер за дадена услуга на много добра цена. Повечето магазини предлагат на клиентите си карти за лоялност, които им дават бъдещи отстъпки при покупка от тях. Има и различни карти за намаления, които пък дават правото да се ползва отстъпка в различни сфери и услуги, които са договорени специално за ползвателите на такъв тип карти. Най-харесвани и ползвани си остават международните студентски карти – ISIC, които освен официален документ, който доказва статута на учащите дава и редица преференции. За да може да покрие нуждите на всеки отделен човек, картата има няколко разновидности:

  • DSK ISIC – дебитна карта, която съчетава ISIC функционалност + банкова карта. Естествено с преференции за банково обслужване. Например няма такса за теглене на пари от банкомат.
  • ISIC UNI – някои университети са въвели ISIC картата като официална студентска карта и освен ISIC преференциите, пластиката дава достъп до библиотеки, общежития, лаборатории, студентска столова …

С други думи ISIC картата може да съчетае в себе си много функции и освен горните изброени може да се включат: карта за намаление в БДЖ, документ, с който да си извадиш карта за отстъпка в градския транспорт, документ, с който да се идентифицираш навсякъде по света, че си учащ, което е възможност за ползване на преференции. И още… намаление в Кино Арена, KFC, Nike, Asics, Converse, Sport Depot, Playground, Lenovo, Grand Optics, Opticlasa, Vision Express, Orange Center, Red Rock … и още един куп постоянни отстъпки и промоционални оферти за парти събития на Yalta (поредицата Solar Summer), Fanta Dance Festival, Sofia Rocks.

Естествено не само учащите трябва да бъдат подпомагани, но и младежите. Тъй като самата ISIC карта е предназначение единствено за учащи и студенти редовна форма на обучение, то за младежите до 29 години, които не попадат в изискването за ISIC карта има отделна Европейска младежка карта (EYC), която в повечето случаи дава същите преференции (с изключение на тези, за които не може да се избегне изискването за учащи редовна форма на обучение).

Преподавателите също не са пропуснати и за тях има международна преподавателска карта – ITIC.

Информация за ISIC картите и различните намаления и преференции с тях може да намерите в уеб страницата на ISIC България.