Коли под наем - Статии.com

Съвети за тези, които не са взимали коли под наем

Съвети за тези, които не са взимали коли под наем

Както е известно, повечето от рент-а-кар агенциите, предоставящи коли под наем, предлагат широка гама от услуги. Понякога ние самите не знаем, как да се възползваме в пълна степен от тези услуги, как бихме могли да процедираме в наша полза в подобен случай.

Понякога ние изпадаме в ситуации, когато ни се налага да доплащаме още пари за услуги, предоставени от страната на рент-а-кар агенции, понякога получаваме не това, което бихме искали да получим – кола, неотговаряща на изискванията ни и др. Това са последствия от нашата небрежност,  ние сме виновни, че сме забравили да уточним всички тези неща в агенцията, преди да вземем колата под наем.

  • Трябва да не забравяме и да спазваме правилата за движението по пътищата, защото е ясно, че неспазване на изискванията ще доведе до арест и глоба.
  • Трябва да обърнете внимание на това, че след като сте подписали договор за за наем на кола, трябва да спазвате правилата за движението, трябва добросъвестно да изпълнявате  задълженията си по договора. Затова е препоръчително внимателно да прочетете договора, който ще ви дадат да подпишете в офиса на агенцията за автомобили под наем.

Вие имате пълна отговорност за колата и за вашето поведение на пътя, за шофирането ви. Задължително трябва да запазите копие от договора, дори и след като сте върнали колата в рент-а-кар агенция. Ако сте осъществили онлайн резервация на кола под наем, задължително трябва да запазите документ, потвърждаващ вашата резервация (потвърждението се изпраща на електронния ви адрес, който сте посочили в онлайн формата).

Ако си мислите, че ще минавате само с 15-20 лева на ден, използвайки кола под наем, то грешите. Освен тези пари, трябва да имате предвид допълнителни разходи: пробег на колата (в договорите на някои агенции за отдаване на коли под наем има ограничения за пробег до указани километри на ден), амортизация на автомобила, допълнителен багажник (ако ви се налага – също се заплаща допълнително), столче за кола за детето – ако пътувате с дете до 5 годишна възрост, доставка на автомобил на посоченото място и много други неща.

Помнете, че при катастрофа вие поемате отговорността за случилото се.  Не забравяйте за това, спазвайте правилата за движение. Застраховката ще покрие щетите, но няма да върне вашия или нечий друг живот.

  • Ако пътувате самостоятелно и нямате много багаж, по-добре да си изберете по-нисък клас автомобил на по-достъпна цена. Ако имате повече багаж, – по-добре да изберете по-подходяща кола от по-висок клас. Помислете и решете, какъв точно автомобил ще ви е нужен, обърнете се към рент-а-кар агенция, която ще ви помогни да направите правилния избор. Тук ще намерите голямо разнообразие от модели с качество и достъпни цени!
  • Ако не сте се споразумели за всичко предварително, имайте предвид, че е възможно да ви се наложи да доплащате още пари за тези услуги, както и за допълнителен пробег.
  • Ако все пак искате да бъдете добре подготвени, записвайте си всичко, което ще ви бъде необходимо, обърнете се за помощ към  рент-а-кар агенция.