Лимонът помага - Статии.com

Лимонът помага за успешно почистване на дома

Всички знаем колко полезен и необходим за здравето ни е лимонът.

Този прекрасен цитрусов плод помага на имунната система, но също така се оказва незаменим помощник при домашното почистване.

Съвсем екологично и с невероятно добър резултат можете да се справите с различни замърсявания, а домът ви ще ухае на свеж цитрусов аромат.

  1. Почистете крановете в кухнята и банята.

Много бързо можете да се отървете от варовика и котления камък, отложил се по кранчетата на мивката. За целта ви е нужно да вземете един лимон и да го разрежете на две. С едната половина натъркайте добре цялата повърхност и ще видите как се възвръща блясъкът на кранчетата.

  1. Почистете микровълновата печка

В една купичка с вода нарежете половин лимон и я поставете в печката. Включете я да работи докато водата не започне да ври. Киселината в лимона помага за разграждането на мазнините и унищожава микробите.

  1. Изчистете хладилника и лошата миризма от него

Вземете бутилка с пулверизатор и сложете в нея вода и сок от 1 лимон. С тази течност можете да измиете вътрешността на хладилника. За да предотвратите появата на миризма, сложете няколко резенчета лимон в купичка с вода. Поставете я в хладилника. Необходимо е да я сменяте, когато плода започва да загнива. Това ще спре миризмата от хладилника.

  1. Почистете съдовете от мазнини

Независимо дали става въпрос за пластмасови кутии, или друг вид съдове, мазнината пада много лесно, ако я полеете с лимонов сок.

  1. Премахнете петна от дървени повърхности

Петната по дървените повърхности се заличават ефикасно отново с помощта на лимон. Нанесете върху засегнатия участък сок от лимон или натъркайте добре повърхността с резен от плода. Оставете киселината да подейства най-малко 4 часа и я отстранете с влажна кърпа.

  1. Измийте лесно прозорците и огледалата

Най-лесно ще ви е да вземете едно шише с пулверизатор и да го напълните с вода и сок от един лимон. Тази течност измива до блясък прозорците и огледалата в дома ви.

  1. Петна по копринени дрехи

В един леген с топла вода изискайте лимонов сок от един лимон и накиснете дрехата за 1 час. Можете да сложите вода в тенджера, към която да прибавите няколко резена от плода. След като заври я използвайте, за да накиснете дрехата в нея.

Изперете на ръка с мек сапун и петното ще бъде премахнато ефективно. Можете да сложите копринената дреха в пералнята, но ако сте сигурна, че това няма да я повреди.

Ако желаете професионалисти да почистят Вашия дом, изберете Силвен 7 ЕООД