Рент а кар София

Можем ли да подменим нает автомобил заради мирис на цигари

Вечното противопоставяне между пушачи и непушачи започва да придобива нови и нови измерения, тъй като непушачите стават все по-нетърпеливи и нетолерантни към практикуващите този вреден за здравето навик.

Не е изненадващо, че все повече хора се чувстват отвратени, когато се качат в такси или кола на приятел и ги “удари” тежката пепелява миризма, която всеки непушач мигновено може да усети от далеч.

Но как трябва да постъпим, когато колата е наета от фирма за рент-а-кар и когато усетим мирис на цигари в нея? За това ще говорим на следващите редове в тази статия.

Какво да правим ако ни предложат кола, в която някой е пушил цигари

Ако по някаква причина се случи компанията за рент-а-кар да ви предложи автомобил, в който мирише на цигари, трябва да знаете, че не бива да се чувствате длъжни да го приемате.

Уведомете служителите от компанията за отдаване на автомобили под наем и искайте да ви бъде предложен автомобил, с която ще го няма този неприятен проблем.

Миризмата на цигари не е само неприятна, но тя е и вредна за здравето на човека. Това че в даден автомобил мирише на цигари, може да означава, че въздухът в него е вреден за вас и това не е само прищявка.

Каква е политиката на рент-а-кар бизнеса към пушачите

Някои автомобили и без това се предлагат на доста високи цени, ето защо и вие като потребители трябва да знаете за какво давате парите си. Важно е да знаете, че в повечето случаи в развитите страни, в това число и в България, човекът, който наема колата, няма право да пуши в нея.

Ако наемащият наруши това важно правило, той може да бъде санкциониран и принуден да заплати неустойка за това, че по този начин съсипва собствеността на компанията за рент-а-кар.

За пушачите това правило може да ви се струва много строго, но в същото време, много автомобили, в които някой е нарушил правилото и е запалил цигара, остават негодни за наемане за дълго време, тъй като биват връщани от наемателите.

По-сериозните компании в сектора спазват железни правила по отношение пушенето на цигари (свържете се с SofiaRentACar.bg, ако планирате да наемете автомобил в София).

Вашият коментар