Охранителна фирма - Статии.com

Коя охранителна фирма да изберем и как да сме сигурни, че сме направили правилен избор?

В охранителните фирми по света работят около 25 000 000 души, което означава, че те са двойно повече от полицаите.

От данни, предоставени от Световната банка, става ясно, че в България, повечето компании се доверяват на охранителни фирми (около 69%). Те най-често избират физическа охрана или СОД. За нас остава въпросът, коя фирма да изберем и дали тя е подходяща за нас, като потребители? Дали ще бъдем доволни от нея и ще получим ли това, за което плащаме?

Да се наеме охрана не е евтино, но не е и прекалено скъпо. Средно, таксата за месечна охрана е около 23 лева, като може да има малка разлика, в зависимост от това, коя фирма сте избрали. Юридическите лица плащат средно около 35 лева месечно, но това са таксите, в които не е включена техниката. Клиентите трябва да разполагат задължително с GSM модул и алармен трансмитер. Обикновено за тях се дава първоначална вноска от около 150 лева и после се доплащат допълнителни 10-15 лева, заедно с таксата всеки месец. Някои от фирмите за СОД наемат работници, които са били бивши военни или полицаи и така намаляват разходите си, като им плащат по-ниски заплати. По този начин, тези фирми са в състояние да имат по-ниски месечни такси. Хубаво е, преди да изберете фирмата, да я проучите и да видите какви хора работят в нея.

Желателно е, когато наемаме охранителна фирма, да бъдем наясно със следните неща:

  • Колко бързо действат охранителите и за колко време ще пристигнат, когато към тях е подаден сигнал?
  • Преминал ли е съответното обучение персоналът и достатъчно ли е компетентен?
  • С каква техника се работи?
  • Каква е месечната такса и дали в нея влиза цената на техниката или се заплаща допълнително?

Ние проучихме много от големите фирми за охрана в страната и най-голямо впечатление ни направи Боду Сод, за това ще се спрем по-обстойно на нея.

В Боду Сод месечните такси са ниски, но това в никакъв случай не се отразява на качеството на услугата. Дава се възможност на клиентите да не закупуват техниката, а да я ползват под наем, което прави разходите им по-малки. Когато има някакви щети, фирмата ги възстановява и предлага едни от най-изгодните условия за това. В Боду Сод се работи само с модерна техника и степента на сигурност е много голяма. Физическата подготовка на служителите също е на много високо ниво. Съвкупността от гореизброените неща дава възможност на автопатрулите да реагират светкавично и да пристигат на мястото, от където е получен сигнала за около 3-5 минути.

Боду Сод се е утвърдила като една от най-ефективните фирми аз охрана както в София, така и в Бургас, Дупница, Банско, Велико Търново, Централна България, Югозападна България, Южното и Северното Черноморие.