Памучни чаршафи Ранфорс

Памучни чаршафи – имат ли комфортни алтернативи

Много често когато говорим за памучни чаршафи и това какви качества е нужно да притежава комплект спалното бельо, ние се сещаме (и правилно!) за мекотата и комфорта, а също и за способността на материята да диша и да не спарва (разгледайте в PoPijami.bg).

В същото време, макар и това да са наистина най-важните характеристики, които чаршафите в една спалня трябва да притежават, все пак сме склонни да пренебрегваме здравината.

А трябва да се каже, че ако чаршафите не са здрави и устойчиви като материя, то всички други ценни техни предимства скоро няма да съществуват, защото материята ще се захаби и загрубее.

Памучни чаршафи покриват най-високите стандарти, но не са издръжливи

След като сте инвестирали в комплект изключително меки и комфортни чаршафи и друг тип спално бельо, последното нещо, което бихте искали да се случи е те да се скъсат или деформират при пране.

Макар това да е една от най-меките материи въобще, памучните чаршафи са податливи на износване при всякакви обстоятелства, включително пране, гладене, сушене и ползване.

В случая имаме два варианта – или да изберем друга материя (а защо да го правим, когато памукът няма равен на себе си по мекота?), или да изберем модел, който да има по-голяма здравина.

Ранфорс са памучни чаршафи, които са изключително устойчиви

Някои видове памучни чаршафи за спалня могат да се създадат така, че да не са чак толкова податливи на амортизация и да издържат по-дълго. Сред този клас памучни чаршафи са така наречените ранфорс.

Това са нормални чаршафи, които обаче се правят по специална технология с много по-голяма гъстота на нишките. Така, на фона на обикновените чаршафи, които се амортизират за между 2 и 5 години, ранфорс моделите могат лесно да се запазят десетина години.

Други алтернативи

Освен ранфорс, друга алтернатива на обикновените памучни чаршафи могат да са бамбуковите чаршафи, които на допир не могат да бъдат отличени от памучните, но са една идея по-еластични и са по-устойчиви.

В същото време, те се продават в същия ценови диапазон, в който попадат и памучните чаршафи, а това не може да се пренебрегне.

Бамбукът има антибактериални свойства и не е предпочитан от акарите, което го прави прекрасен избор за домове, в които някой страда от алергия към прах и акари.

Вашият коментар