Мицубиши климатици

Покупка на климатик – 6 неща, за които да помислим

Покупката на климатик е много важно решение по ред причини. На първо място, този уред ще определи до колко ще ви е комфортно у дома и как ще понасяте зимния студ и лятната жега.

На второ място, климатиците са скъпи, тоест изискват не малка инвестиция и по тази причина трябва да сте наясно за какво точно давате парите си за да сте след това наистина удовлетворени.

Не на последно място, климатиците са уредите, които се използват най-много в един дом, ето защо покупката на неподходящ уред може да доведе до неочаквано големи сметки за ток.

За какво да помислим преди покупка

За да бъдете сигурни в своя избор, на следващите редове сме изложили 6 много важни момента, за които непременно да помислите преди да сте вложили своите спестявания в даден уред. Помислете добре върху всеки един от тези моменти и едва тогава купувайте.

1. Изберете марка

По правило, може да се каже, че с японските марки няма шанс да сгрешите. Те са се утвърдили като едни от най-добрите на пазара. Сред най-търсените са Дайкин (най-продаваната марка в света), Мицубиши, Хитачи, Сони, Тошиба.

2. Изберете мощност

За да знаете каква мощност ви е нужна, трябва да изчислите кубатурата на помещението (височина, дължина, ширина на стаята). Неподходящата мощност може да е проблем.

3. Изберете тип климатик

Тук трябва да решите дали да е конвенционален или инвертор, като ние горещо ви препоръчваме да е инвертор и да не правите компромис с това.

4. Мулти сплит или моно сплит

Трябва да решите дали искате да свържете едно външно тяло с една или с повече стаи. При мулти сплит системата трябва да сте много наясно, че можете да свържете един уред с 2, 3 или повече вътрешни корпуса, като всеки ще поддържа различна температура.

5. Изберете енергиен клас

Уреди като японския климатик Дайкин поддържат най-висок енергиен клас. Ще попитате защо ви е нужен, ето защо бързаме да отговорим – за да имате ниски сметки за ток всеки месец.

6. Изберете магазин

Изберете търговец, който ще ви предложи монтаж при най-добри условия. Няма значение дали пазарувате онлайн или на място (разгледайте предложенията на Praktis.bg).

Вашият коментар