Как да изберем правилния матрак - Bijutisimo

Как да изберем правилния матрак

Как да изберем правилния матрак?

На пазара на разположение са основно три вида матраци: традиционните, латекс , с пяна мемори матраци, матраци от високо – еластичен материал.

От трите вида традиционните матраци са тези , които са на пазара от най дълго време, което ни кара да мислим че са вече с остарели технологии, но напротив! Тези матраци са с най – високо качество, което се гарантира от големите марки и производители.

При избора на пружинен матрак , ще намерите решение по отношение използваните материали за изработка, различния капацитет като не трябва да подценявате и гаранцията на матрака , която може да бъде и двадесет години.

  • Един от примерите за престижни марки, предлагащи пружинни матраци на пазара е Тед. На пазара те предлат широка гама от различни матраци изработени от пружини от най – високо качество, усъвършенствани технологии и матери.
  • Латексната пяна също се е развила. Посилни са вече за джоба на купувача, матраците са подвижни, покритието им е от естествени материи, обработени така, че да не са алергенни,като избора им е много голям но продължителността на гаранция е ограничена около 5 години.

Произведени с определена пяна матраците от високо – еластичен материал , лесно се адаптират към формата на човешкото тяло, поемат, адаптират се към топлината на човешкото тяло. Гарантират оптимална почивка на тялото. Идеални са за хората , които страдат от болки във врата и гръбначния стълб. Матраците , израработени от восоко – еластичен материал са хипоалергенни и против акари.

Известна марка от този тип матраци на пазара са Дормео. Високо еластична, чувствителна на температура, с висока плътност, с отворено клетъчна структура използваната е използваната от тях пяна за изработка на матрараци. По този начин матраците са по- меки, по – топлолюбиви , при ниски температури по – твърди. Използвания от тях материал разпределя натиска от тялото равномерно, а при отстраняване натиска матракът се връща в първоначалната си форма.

Вашият коментар