Бързите заеми - Статии.com

Предназначение на бързите заеми – Статии.com

Все по-масово биват търсени бързи кредити, като това е често провокирано от икономическата ситуация в страната през последните години, която принуди хората да живеят на ръба на оцеляването и да не могат да спестят и един лева за черни дни. Демографските показатели при използването на бързи кредити варират в големи диапазони, защото на практика цялото ни общество, без значение млади или стари страда от постоянна липса на средства, за да живее достойно своя живот ида посреща елементарни човешки разходи.

Все пак най-голям дял при отпускането на бързи заеми се заема от младите хора. Сред тях се открояват две групи. Едната е на младите семейства с малки деца, които имат нужда от постоянен приток на средства, за да осигурят условия на своите наследници, които не питат дали родителите им могат да си позволят да гледат деца, пък и в крайна сметка именно малките членове на семействата ни са най-голямата ни радост.

Другата група е на млади хора, които не са свикнали сами да управляват и балансират своя бюджет. Те тепърва се изправят пред жестокия живот, които българските граждани трябва да водят на ръба на оцеляването, като липсата на спестяване изиграва ключова роля за това да им се налага да търсят пари на заем често.

  • Най-често бързите заеми се използват за покупка на храна, покриване на разходи за ток, вода, парно, както и за непредвидено лечение на член от домакинството. Да истина е, българите все по-често стоим гладни, за да си платим тока, което е горчивата закономерност от политическото безхаберие у на през последните 20 години.
  • Най-често хората използват бърз заем в размер около 300 лева. Това ясно показва, че заплатата на един българин не е достатъчна, за да му осигури неговото нормално съществуване и както обикновено се налага ние сами да се справяме със ситуацията, всеки както може, било чрез заем от роднини или чрез бързи кредити от небанкови организации.