Работа в чужбина - предимства | Статии.com

Работа в чужбина – предимства | Статии.com

Работата в чужбина

дава възможност за придобиване на стаж зад граница, който да бъде ценна придобивка към биографията на съответния човек, насочил се към работата в чужбина.

Кои са основните типове хора, които  търсят работа в чужбина?

  • На първо място- по многобройност, определено с а тези, подтикнати от финансови подбуди и причини – за тях работата в чужбина е – платен заем; подсигурено обучение; нова кола; нова къща; нови придобивки; нов  начин на живот;  За съжаление, работата в чужбина е един от основните начини за справяне с тежкото финансово състояния на част от желаещите да заминат да  работят в чужбина.
  • На следващо място са студентите и въобще лицата до 26 – годишна възраст. Търсещите работа в чужбина от втората група , са подтикнати от по- скоро емоционални причини- различно лято; да отида на друго място; прителя / приятелката ми ще работи в чужбина; няма какво да правя; искам да изкарам малко пари през лятото; искам нови познанства,емоции, дори любов; махам  се, защото тук някой/ нещо ме дразни „адски много”, пречи и така нататък.
  • На трето място се подреждат хората, търсещи работа в чужбина с цел, придобиване на повече професионален опит, досег до друга култура, друг начин на мислене; друг начин на живот. Придобитият професионален опит в чужбина е като трамплин към следващи работни места – не само като позиции, но и локации.

Като цяло работата в чужбина е вариант за много и най-различни хора, удовлетворяващ  техните индивидуални потребности и желания.

Работа в чужбина много често служи като последен изход от възникнали ситуации – загуба на работа; по-ниско заплащане; забавяне на заплатите; несигурност; липса на мотивираност ;предстоящо важно събитие – абитурентска, висше образование, сватба, раждане на дете и други.

Да се намери работа в чужбина – сезонна или целогодишна , често е голямо предизвикателство за търсещите  работа в чужбина . Вариантите са много – агенции, самостоятелно, чрез приятел

Вашият коментар