Работа в чужбина за готвачи - Статии.com

Работа в чужбина за готвачи – Статии.com

Слава 7

Една от най- търсените позиции за работа в чужбина, в интернет пространството е тази за готвачи и помощник готвачи.

  • Все повече специалисти от този бранш , се насочват към работа в чужбина, заради по- доброто заплащане и условия на труд.
  • Част от тях срещат трудности, сблъсквайки се с порядките на работата в чужбина за готвачи- основните познания са застъпени, но всяка кухня си има своята специфика.
  • Сред българските готвачи, търсещи работа в чужбина, има много добри специалисти, чиято основна цел не е заплатата, а придобиването на международен опит  и възможността да работят сред големите имена в кулинарията.
  • Има и процент готвачи, търсещи работа в чужбина, които не притежават необходимите знания и умения. Работата в чужбина се превръща в непосилно предизвикателство за тях и те скоропостижно се прибират в България. Има и процент добри готвачи, които търсят работа в чужбина, но нямат необходимите познания по езика, който се говори в съответната държава, тази липса рефлектира върху възнаграждението на съответния кандидат за работа в чужбина; не знаенето на езика може да се отрази и на  позицията, която се заема в кухнята, а те са- Главен готвач;  Асистент Главен готвач; Първи готвач; Втори/ Трети готвач; Готвач стажант; Помощник готвач и др.

Работата в чужбина често е обвързано с риска от сезонна заетост- лятото в топлите страни, зимата- в България. Този вариант е удачен за несемейните представители на гилдията, но останалите се насочват към по- дългосрочни ангажименти- за работа в чужбина или в страната. По- продължителния престой на  дадена месторабота , е положително явление- сигурност,познаване на условията на работа/ изискванията .

Работата в чужбина е предпочитана алтернатива на сегашната ситуация в България, гарантираща по- добро заплащане; по- добри условия на труд; и не на последно място- придобиване на опит  с международен характер.

Работата в чужбина за готвачи предполага и придобиването на опит, който тук в България трудно би могло да бъде придобит.