Счетоводни къщи - Статии.com

Счетоводни къщи – Статии.com

Има различни мнения за изборът на счетоводство т.е. за различните опции и по-добрият избор между нает счетоводител на трудов договор в самата компания или изборът от друга страна т.е. другата опция за сключване на договор със счетоводни къщи, които да извършват тази услуга т.е. счетоводната дейност на нашата компания и да представлява нашето аутсорсинг счетоводно звено.

Срещат се различни мнения с аргументи за и против едното или другото, но и при двата случая трябва винаги да бъдем много внимателни при нашият избор защото с нашият избор ние всъщност доверяваме най-чувствителните данни за нашата компания и нейната работа в рацете на някой обикновено не толкова познат за нас, а не рядко всички ние сме свидетели на различни злоупотреби.

Този избор счетоводител или счетоводна къща е нашият избор, който ще ни представлява при рзличните държавни инстанции, както и при проверки от данъчните служби затова винаги трябва да търсиме компетентни хора които могат да се справят в различни ситуации.

Има мнения че наетият счетоводител ще е по-привързан към компанията и ще работи по-съсредоточено но това е една голама хипотеза защото той може да се разболее и да отсъства доста дълго, което се случва доста често т.е. на всеки от нас, а тогава ще бъде трудно да го заместим с някой друг за толкова къс период затова според мен най-добрият избор е счетоводна къща.