Системи за окачване - Статии.com

Системи за окачване на гранитогресни фасади

Универсалните вентилирани фасадни системи за окачване на гранитогресни плочки,

са направени от пресовани алуминиеви вертикални профили, отговарящи на международните изисквания и стандарти. Производителят гарантира, че така полученият краен продукт е устойчив на агресивното влияние на природните сили, като е напълно избегнат процеса на корозия и ръждясване.

  • Алуминиевите профили се закачат за стената със стоманени скоби и подходящи винтови, които могат да поемат топлинни разширявания и свивания и да предотвратят нежелани дефекти при окачване на гранитогресните платна.
  • Сигурността на инсталираните и завършени системи е гарантирана и отговаря на всички съвременни изисквания и разпоредби свързани с натиска от вятър или други природни явления.

Използваната от Alcalagres система за фиксирано окачване на гранитогресни плочки е едва забележима погледнато отвън. Тези неръждаеми стоманени скоби са емайлирани в същия цвят както избраният гранитогресен материал, така че да намалят до минимум забелязването им. Допълнително предимство е, че тези скоби опростяват подмяната на гранитогресните плочки, ако това се наложи по някакви причини. Видовете скоби варират в зависимост от вида на избраните гранитогресни плочки и от атмосферните влияния на мястото, където е разположена сградата.

При тези системи за скрито окачване, използваните ъглови клипси също са невидими. Две от успоредните стени на гранитогресните плочки се пробиват, като се правят малки бразди, за да се вмъкне подсигурителната клипса. Така се предотвратява свободното движение на плочките при разширяването им.