Поиграй си с мен - Статии.com

Татко, поиграй си с мен – Статии.com

Татко, поиграй си с мен

или колко е важно вниманието на бащата за развитието на детето

Изследвания показват колко е важно за малкото дете да контактува с баща си. Когато едно бебе е обгрижвано от двамата родители и често си играе със своя баща, то повишава своята активност, възприятията му се изострят, по-бързо придобива определени способности.

Истина е че в първите месеци след раждането, бебето се нуждае денонощно от майка си, но когато то установи своя режим и както неговия, така и живота на родителите му придобият определен ритъм, бащата може активно да участва във всекидневието на малкия човек.

Татковци, ако се чудите как да се включите в живота на вашия малък наследник или прекрасна дъщеричка, хвърлете едно око в някое списание за жената и младата майка. Там със сигурност ще намерите информация за отглеждане на бебета и може да използвате полезните съвети, за да облекчите натоварения график на съпругата си.

  • Когато бебето е съвсем малко, може да се разхождате като го носите на ръце или в слинг. Така вашето малко съкровище се успокоява и заспива по-бързо, слушайки ударите на сърцето ви. Вие изпитвате невероятната връзка с вашето новородено и давате възможност на любимата си да почине или да приготви вечерята.
  • За да се забавлявате заедно с вашето бебе, може да си пуснете лека музика и да потанцувате като отново го държите в прегръдките си. Бебето притежава способността да познава определени звуци, които е чувало още в утробата на майка си и ако танцувате на фона на позната мелодия, вие ще му подарите прекрасно изживяване. Това е особено ефективен начин да успокоите плачещо бебе, което има колики или изпитва болка от растящите първи зъбки.

Когато детето проходи, вие може да играете пълноценно с него не само вкъщи, но и навън. Не забравяйте, че играта е най-прекият път към вашето дете и чрез нея изграждате силна емоционална връзка с вашите наследници.