Уеб дизайн - Статии.com

Уеб дизайн – Статии.com

Чрез дизайна на сайта Ви, Вие трябва да се стремите да привлечете вниманието на посетителите към съдържанието, важните елементите и събитията във Вашия сайт. Логото на сайтът Ви също е много важен елемент и не забравяйте да му отделите специално внимание. Направете така, че то също да отговаря на насочеността и тематиката на сайтът Ви, и да подхожда на съдържанието. Логото също е част от добрия уеб дизайн, така че не го пренебрегвайте.

  • Менюто на сайтът Ви не трябва да е сложно, напротив – трябва да бъде максимално опростено и лесно за боравене, така че потребителя бързо да стига до информацията, по възможно най-лесният начин. Също така, ако продавате нещо, трябва да се постараете да може да се поръчва с максимално малко стъпки, а също така и плащанията да са максимално улеснени и опростени. Всеки би предпочел да се информира, или да купи продукт, от сайт, в който всичко е абсолютно ясно и точно, отколкото от някой, в който ще се върти 30 минути без да намери каквото и да било, и накрая ще затвори сайта, и ще потърси друг такъв, но изключително по-лесен за употреба. За това, нека Вашият сайт бъде лесен за употреба, за да бъде предпочитан от посетителите.
  • Банерите, които ще поставяте в други сайтове, също представляват вашия сайт, и трябва да имате в предвид, че добър банер може да привлече много посетители. А посетителите в сайта Ви, освен че Ви засилват трафика, са потенциални клиенти – всеки един от тях.

Като се говори за уеб дизайн на сайт, не става въпрос само за изгледа на вашия сайт. В дизайна влизат логото,банерите, както и много други неща, които трябва да са на професионално ниво, ако искате Вашият сайт, не само да привлече вниманието на посетителите, но и да го задържи, както и да ги насочи към важната информация. Съдържанието може да е кралят, но дизайнът е цяла армия от професионални войници.

Вашият коментар