Закинтос - култура | Статии.com

Закинтос – култура | Статии.com

Закинтос-Култура.

От 2009 година се провежда именно джаз фестивал , както и фестивал на класическата музика. Като описание за събитието се събира в едно изречение, но реално заема доста голяма част от ежедневието на Закинтос като население.

Земетресенията. Земетресенията заемат една огромна част от историята на бита и на жителите . Именно районът на Гърция е прославен като най-земетръсните зони или по-точната дума  е най – сеизмоопасните. Закинтос представлява част от плоча в  самата земна гора, включваща  Кефалония, Пелопонес, Атика, Беотия, Егейско море, Крит и Додеканезите достигат брега на Мала Азия и много други като например и Евбея.

Отделени са точно две статии в публикациите за Закинтос именно заради интересната история и популярността му, както и масовия интерес към тази дестинация. Причините за това са многобройни, както и желанието на туристите към посещаването на тази дестинация.

  • Заливът на корабокрушенците – Навагио. Една от най-посещаваните атракции е именно достъпният само от страната на морето Залив на корабокрушенците. Атракция, привличаща многобройни туристи.
  • Самото Корабокрушение е станало на каботажния(крайбрежен) кораб е станало именно на малкия плаж, който е сам по себе си ограден от високи 200 метрови отвесни стени от скали , върху които малка площадка е направена. Това е еднинственото по рода си място, където може да се види самото място на корабокрушението откъм сушата. Самият ден на инцидента се е случил през месец октомври през 1980 година, когато при ситуация на бурно море е възникнала  огромна повреда в машинното отделена, била първоначалната причина за самото корабокрушение . Корабът сам по себе си бил натоварен и то не с какво а с именно контрабадни цигари. Това е истинската причина той да стане неуправляем. Корабът бил едновременно повреден и натоварен, комбинация, водеща до катастрофални последици.

Екипажът на кораба бил спасен.

Изводът и поуката от цялата история е именно, че това е случай, случващ се не много рядко , но не и толкова често.