Дузина рози - Статии.com

Какво символизира изпращане на букети с дузина рози?

Много мъже залагат на проверен метод, с който да изразят своята любов, а именно като изпратят на любимата си букети с дузина рози.

Въпреки, че този жест може да изглежда изтъркан, той никога няма да бъде забравен, тъй като изпращането на дузина рози като символ на любовта се е превърнал в традиция, поддържана и до днес благодарение на cvetensviat.com.

  • Традиция

    Думата „Роза“ буквално означава „розово“ или „червен“ на няколко езика. Във викторианската епоха, цветята са били използвани, като израз на емоции. Видът на цветята, както и тяхното количество и цвят, показват различни емоции, мисли и желания, насочени към получателя от изпращача. Изпращайки доставка на цветя и по-специално една дузина червени рози е жест, който все още се приема като категоричен символ на истинската любов. Розите били свещени митологични богини, а белите рози били използвано, като символ на чистотата на Дева Мария.

  • Количество

    Номер 12 представлява пълни цикъла, и играе роля в много митологични и религиозни традиции. Има 12 месеца в годината, 12 часа на циферблата и 12-те знака на зодиака. Дванадесет червени рози символизират истинската любов.

  • Цвят

    Различните цветове на розите символизират определени етапи на любовта и романтиката. Рози в цвят бордо представляват красотата, розови рози символизират знатност, сладки мисли или благодат и щастие. Една дузина червени рози са се превърнали в израз на истинската любов и страст, и няма по-добър начин, освен по-класическия да кажете „Обичам те.“