Таблети vs. лаптопи - Статии.com

Таблети vs. лаптопи – Статии.com

Когато се чудите дали таблети или лаптопи са правилният избор за вас,

трябва да сте наясно с предимствата и недостатъците и на едните, и на другите. Това обаче е малко субективно, защото определено едното се покрива с другото.

Да не говорим, че хората са различни и функции, които биха се харесали на един, не е задължително да се харесат и на другите по подразбиране. И все пак има няколко основни предимства на таблети, които могат да покрият всяко предпочитание. Та кой не би искал нещо по-леко, но също така мощно? Ето и някои от основните предимства, които потребителите посочват при запитване защо биха си купили таблет, а не лаптоп.

Както казахме, те са далеч по-леки от техните събратя – лаптопите. Освен това и много лесно се борави с тях, заради опростения интерфейс.

  • Също така, въвеждането на диаграми и символи на таблети става много по-лесно, леко и забавно.
  • Голяма част от потребителите на този вид компютърна техника смятат за изключително забавно да боравят със стилус /химикалката на таблета/, отколкото с копчетата на клавиатурата или бутона на мишката, при кликането и избирането на дадена иконка от екрана.
  • Да не забравяме и факта, че именно заради химикалката, сензорения екран и липсата на клавиатура, с таблети се работи много по-удобно и лесно във всяко положение и на всяко място – даже и да сте легнали на дивана или да се намирате в друсаща се кола или автобус.

Естествено, като всяко нещо и таблета си има своите недостатъци. Както може да се досетите, именно заради липсата на физическа клавиатура, въвеждането на текст става много по-трудно. Факта, че се пише на ръка на екрана, забавя производителността.

Поради факта, че са направени по-скоро за графика и интернет, таблети не могат да поддържат по-тежки програми. Процесорът им често е вграден графичен процесор.

Вашият коментар