Четирите елемента – четири стихии Вода, Въздух, Земя и Огън

Четирите елемента – четири стихии - Статии.com

Четирите елемента – четири стихии Вода, Въздух, Земя и Огън

Какво казва хороскопа за различните елементи и как те влияят .

Още с раждането  на човека се поставя и неговата астрологическа карта. Тя разкрива нашия енергиен модел и настройката ни към четирите стихии- Вода, Въздух, Земя и Огън. Като елементи от хороскопа стихиите представят различни видове съзнание и сетивност. Разделят се на две основни групи: пасивни – Водата и Земята и активни Огъня и Въздуха, което определя и тяхната съвместимост.  Водните и Земните знаци са по – затворени и живеят  в собствения си вътрешен свят и много предпазливо позволяват на вътрешната им енергия да излезе навън, докато Огнените и Въздушните знаци могат да изливат душата си и безрезервно да изкарват на вън жизнената си енергия. Разделения на зодиакалните знаци:

Водни знаци саРака, Скорпиона и Рибите

Тези хора са отдадени на сетивното – на емоциите и чувствата. Те притежават силна интуиция. Хората с водни знаци са грижовни, състрадателни и винаги са готови да помогнат. Много рядко говорят за себе си и не се разкриват пред останалите. Дори и да си мислите, че сте ги опознали в моментите, когато са емоционално нестабилни това е пълна заблуда и доста наивно от ваша страна. И отворената книга сте пак вие. Но, ако искате да разберете какво е истинска любов, потърсете воден знак. Те са предани, силно се привързват и са способни на най – виша любов.

Въздушни знаци са – Близнаците, Везните и Водолея

Хората с въздушен знак са най много общителни. С лекота създват социални контакти и притежават  завидни умения за комуникации.  Винаги са над нещата. Не се месят в живота на другите, както и не обичат другите да се месят в техния. С тях се работи с лекота. Големи мечтатели са, но рядко се замислят върху собствения си живот и проблемите, които имат, ограничават се в личната си дейност и са недоверчиви към промените. Хората от този знак са широко скроени личности, но трудно бихте ги трогнали с лични драми и сълзи, могат да ви помогнат, но едва ли биха ви съчувствали.

Земните знаци са – Телеца, Девата и Козирога

Земните знаци са здраво стъпили на земята. Докато другите само мечтаят, те правят планове и схеми. Настроени са към материалните и  форми и структури в реалния свят. Те са прецизни, точни и рационални. Обръщат голямо внимание на детайлите и стъпват бавно, но сигурно. Винаги намират изход от всяка ситуация. Трудно се плашат от каквото и да било, не униват и се борят до край. В любовта са много сериозни и за това подхождат много предпазливо и бавно към връзките.

Огнени знаци са – Овена, Лъва и Стрелеца

Хората с огнен знак са енергични, спонтанни, емоционални и преливат от енергия. С тях никога не е скучно, винаги са готови за нови подвизи. Не обичат да се застояват на едно място и не бива да го правят.Това, което най – много ги плаши е скуката.  Родени са да опознават нови светове и да побеждават. Те са искрени, доверчиви, великодушни и притежават силен дух и вяра в собствените си сили, както и силен стремеж към свободата. Те са романтици и вярват в любовта от пръв поглед. Никога не правете грешката да ги спирате или да ги карате да правят нещо против волята им, ще си изпатите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *