Как да накарам детето ми да си учи уроците

Как да накарам детето ми да си учи уроците - Статии.com

Как да накарам детето ми да си учи уроците?

Много родители си задават този въпрос, защото много родители се сблъскват с точно този проблем рано или късно. Важно е да знаете, че към детето не бива да се подхожда със стрес и заплахи. Стресът блокира паметта, а заплахите убиват желанието. Но какво да правим тогава?

Някои родители действат с подхода за всяка шестица пари или нова материална придобивка. Това обаче обвързва паметта и възприятията на детето, че всичко което направи трябва да му се дава нещо и по този начин става твърде обвързано с материалното.

Един от най-разпространените методи за обучение на деца в Европа се нарича сугестопедия. Това е наука, която изучава емоционалната обвързаност на паметта и някаква информация. Учените са забелязали, че когато имаме лоша емоция, която ни носи негативни спомени мозъкът ни изтласква всякаква информация свързана с даденото събитие дълбоко в подсъзнанието. Това се нарича подтискане на спомени.

За всяко нещо обаче важи и обратната логика, за това също. Учените са забелязали също така, че паметта е много по-силна и трайна, когато изпитваме приятни емоции. Тоест от това следва, че ако обвържем изучаването на някаква информация с приятна емоция ние ще запомним информацията трайно и лесно, без стрес и напрежение. Следващия път, когато детето ви изкара ниска оценка опитайте се да му изложите нужната информация по позитивен начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *