Остров Кипър - Статии.com

Гръцките острови

Едни от най-популярните дестинации за лятно-есенна ваканция са именно Гръцките острови. Засегнати или не от кризата те си стоят сред челната позиция на популярността.Разпръснати на 3 морета, островите на Гърция, наброяващи 227, си остават първите дестинации за така наречения масов туризъм. И именно благодарение на този интерес, някои от хората населяващи островите, успяват да преживяват целогодишно със средствата припечелени от сезонно поддържащ се туризъм.  Проблемът за сезонната заетост в туризма на тези острови е почти незначителен. Не играе никаква роля.

Българите са не малко изкушени от екзотиката на гръцките острови. Имайки предвид напоследък спадналия интерес към българското  Черно море от страна на българите.

Въпреки многобройността на Гръцките острови, всеки един по отделно е уникален за себе си. Всеки остров е характерен и притежава отличителен белег, който да привлича туристите. Разбира се, някои от тях са се наложили като най-интересни и най-атрактивни. Всеки един от тях предлага индивидуално пътешествие в зависимост от индивидуалните предпочитания и интересни на туристите. Именно това е причината масовия туризъм да е на челна позиция именно на Гръцките острови. Там има за всекиго по нещо.

  • Тасос е един от популяризираните острови за семейна и младежка ваканция не само от Българските младежи и семейства, но и от Румънските и бившите Югославски Републики. Той се намира на 400 километра от София, което го прави доста по-атрактивен именно за столичани.
  • Санторини е един от най-романтичните и  посещавани от младоженци острови.

Вече е по-достъпен във финансово отношение. Което автоматично го прави по-посещаем и достъпен за повече туристи.

Най-големият и най-населеният Гръцки остров, това е остров Крит. Той е атрактивен и с това, че пази наследството на най-древните развити цивилизации. Атрактивен е с още райските си безлюдни плажове и селца,където туристите ще получат ефикасна почивка и спокойствие.

  • Миконос е известен с най-бурния нощен живот и най-достъпните и ниски цени на места за отдих и таверни, с нощни клубове.
  • Корфу е известен със своите две крепости, както и със стария си град, който попада в списъка на ЮНЕСКО.