Ухапване от дървеници - Статии.com

Симптоми на ухапване от дървеници

Симптоми на ухапване от дървеници

Дървениците са малки и овални насекоми, които се хранят с кръвта на хора и животни, докато спят.

Въпреки че не е известно, че разпространяват заболявания, ухапванията от тези паразити могат да причинят много неудобства.

Дори и да сте сигурни, че в дома ви няма такива вредители, тяхното присъствие може да бъде навсякъде, където почивате или гостувате.

Дървениците се срещат дори и в пет звездни хотели, както и в туристически кораби, влакове, автобуси, обществени сгради и други.

Те могат да бъдат пренесени в дома, най – често чрез багажа, в обувки, раници, седалките на автомобила. Ухапванията не се считат за опасни, но при някои хора, те могат да доведат до алергични реакции, които изискват лекарска помощ.

За да се избегне появата на инфекция, мястото трябва да се пази чисто и да не се разчесва. Тежестта на симптомите варира при всеки човек. Не прилагайте никакви лекарства преди да се уверите, че пораженията върху кожата ви са дело на дървеници.

Първоначално огледайте местата внимателно. Ухапванията на дървениците много наподобяват тези на другите насекоми, като комари, например.

Това често прави идентифицирането доста трудно, дори и от медицински лица. Въпреки това внимателният оглед може да даде отговор на проблема.

Ухапванията могат да се появят навсякъде по кожата, но се забелязват повече на лицето, шията, ръцете, краката и областта на гърдите.

Могат да са налице само отделни поражения, но голяма част от тях са характерно подредени в един ред от 3 до 5. Обърнете внимание на това, кога се появяват ухапванията.

  • Проявата на симптоми при отделните хора може да възникне във всеки един момент от няколко часа до 14 дни, след като е настъпило ухапването. Потърсете червени петна по чарфашите.
  • Проверете за следи целия матрак в местата между рамката, шевовете, в ъглите. Освен сърбежът, ухапванията могат да предизвикат безсъние, тревожност или кожни раздразнения, след упорито разчестване на пораженията.

Използването на антисептични кремове и антихистамини може да помогне за облекчаване на симптомите. Ако състоянието се влоши, потърсете медицинска помощ.