Гумите - Статии.com

Гумите – една много важна част от автомобила

Няма спор, че едно от най-важните неща, които осигурява безопасността ви на пътя, е перфектното състояние на вашите автомобилни гуми. Важно е не само да закупите висококачествени гуми, но и след това да ги поддържате добре и да им правите профилактични прегледи. Много важно нещо е да ги сменяте навреме според предстоящия сезон и балансирате в автосервизите. Проверката в налягането на гумите е от особено значение за удължаването на живота им.

  • Закупуването на качествени автомобилни гуми не е най-важната част. Не трябва да си мислите, че след като сте купили супер добри гуми нещата приключват. Напротив, след това трябва да продължите да се грижите за тях. Едно от най-важните неща е да сменяте навреме гумите си. Не трябва да чакате да завали сняг, за да сложите зимните гуми, и обратното, не трябва да стане много топло навън, за да сложите летните. По този начин може да развалите грайфера, който е различен за различните сезони.
  • Друго важно нещо, което не трябва да пропускате е да карате колата си от време на време на сервиз, за да проверка на техническото състояние на автомобила, но трябва да се направи и баланс на гумите. Важно е да знаете, че през летния период трябва да покривате гумите си, защото слънчевите лъчи съкращават живота на гумите.

Но все пак всеки знае, че за да може да шофирате се изисква не само книжка, но и нужния опит и бързите реакции и рефлекси на пътя. Книжката не управлява колата! Поддържайте добре колата си, грижете се за нея, карайте я на сервиз за нужните профилактики и всичко ще е наред. На добър път!