Регистрации - Статии.com

.Marketing и .Holiday достигат повече от 2000 регистрации в първия ден

Новите домейн имена от първо ниво набират все по-голяма скорост. Те дават много голяма свобода на бизнеса да регистрира домейн имената, които иска. Освен това, личните професионални сайтове имат много по-голямо поле за действие. Новите домейн имена имат характеристики, които са подобни на традиционните адреси, които завършват на .netили .com. Компанията, която започна да предоставя домейн имената, се казва Donuts.

Нововъведението има своите поддръжници, както и противници. Двете страни разполагат с аргументи, които не са за пренебрегване. Потребителите, които са изцяло за домейн имената, са на мнение, че това дава голяма свобода по отношение на избора. Освен това, специалистите, които работят на свободна практика, могат да специализират домейн името си. Това е от голяма помощ за потребителите, защото ще знаят дали са в сайта на фотограф или на друг специалист. Процесът на регистрация ще помогне на интернет да изглежда като едно по-подредено място.

Противниците на идеята също имат подкрепа на своята теза. От една страна, те са на мнение, че това може да застраши голяма част от съществуващите търговски марки. Редица компании вече се виждат принудени да купуват домейн имена в своята сфера. Освен това, те виждат и възможности за изграждане на сайтове със злонамерен софтуер. Тезите и на двата отбора нямат никакво значение, защото Donutsпродължават победоносния си поход.

Новите предложения

Компанията, която направи големия си пробив, продължава да предоставя предложения на потребителите. Те отвориха за регистрация .marketing и .holiday с нормален достъп за потребителите. Още в първия ден бяха отбелязани повече от 2000 регистрации. Домейните, които окончават на .Marketing, достигнаха до 2970, а .holiday достигна до 2341 регистрации.

Това са цифрите, които предоставят данните от зоната с предварително заявените регистрации. С други думи, вероятно реалните цифри са малко по-високи. Повечето специалисти очакваха домейнът .marketing да се представи дори по-добре. Много съществуващи домейн имена завършват на думата .marketing, което е причината Donutsда плати 1 млн. долара, за да купи правата от Tucows.

.Marketing вероятно ще продължи да се разраства, след като компаниите разберат за възможността. Все пак това е напомняне, че компаниите, които са в различни ниши са готови да платят $185,000 за правата над регистрацията. Те правят това, за да могат да препродават домейн имената в последствие.

Много е интересно да се види развитието на тези две домейн имена. От една страна, за някои компании ще е настина трудно да си позволят подобна инвестиция. Вероятно други ще се справят без особени проблеми.

Възможностите за бизнеса

  • На първо място, компаниите, които се занимават с маркетинг, ще могат да направят своите регистрации, като заявят своето домейн име. Това може да подпомогне броя на посещенията на сайтовете им, след като потребителите свикнат с новия адрес. От друга страна, сайтовете им ще са профилирани и сред потребителите няма да настъпват никакви обърквания. Това важи и за компаниите, които се занимават с организиране на почивки. Сферата на този бизнес безспорно е доста голяма и обхваща – туроператори, хотели, туристически агенции и т. н.
  • Специалистите, които се занимават с работа на свободна практика във всяка една от двете сфери, също ще могат да изградят своя бранд, благодарение на домейн имената. Това е от голяма полза за тях, защото .com и .net версиите са доста изчерпани.

Вашият коментар