Интериорни врати - стилове - Статии.com

Интериорни врати – стилове

Интериорни врати – стилове

Няма спор, когато избираме вътрешни врати най-важни са техният дизайн и качество. От значение е също така да вземем предвид дали вратата се вписва в заобикалящия я интериор и стил. При класическият подхождат масивни врати от дъб или бор, чиито топли нюанси и изтънчен вид ще създадат уютна атмосфера.

Изберете нещо по-изискано за вратата на хола, нещо изработено от скъп дървен материал, като лиственица и ясен. Това са лесни за обработка материали, и подчертават красотата на вратата, придавайки стил и лукс на даденото помещение.

Подходящи за по-модерен интериор биха били наситеността на ореха или черешата. Имате изключително многообразие от цветове и характер на дървената повърхност.

Едно от най-съществените качества на вътрешните врати е целесъобразността им. Практични и удобни ли са във Вашето ежедневие? Ако отговорът на този въпрос е положителен, то и вратата, която сте закупили е прекрасно допълнение към Вашият дом. Честите смени на вратите не са желателни.

  • Финансовите причини са едно на ръка, със смяна на вътрешна врата, по всяка вероятност, ще се наложи цялостен ремонт на даденото помещение. Друго нещо, което трябва да се вземе предвид е мястото, където ще монтирате вратата.
  • Закупуването на обикновени врати за офис и/или обществени сгради, например, не е добро капиталовложение. Домакинските, интериорни врати за апартаменти не са създадени за такова голямо натоварване, каквото има в обществените сгради

Най-издръжливите врати обикновено са направени от луксозни, по-редки видове дървесина. Затова, когато избирате интериорна врата от Doordecor, първо обърнете внимание на твърдостта (мекостта) на дървото. За най-солидни се считат врати от дъб, бук и ясен. Като последният вид дървесина е пословична с изключителните си декоративни качества.

Вътрешните врати с по-малка продължителност на живота обикновено са изработени от по-мека дървесина. За да запазите в добър вид този тип врати, периодично ще трябва да ги пребоядисвате и лакирате.

Голямо изобилие на интериорни врати има на сайта на Doordecor и в техния шоурум в София, жк Гео Милев, ул.“Хемус“ 74, магазин 7. За контакти с тях: 02 971 7078. Посетете ги днес, те са българският представител на качествените чешки врати от марка Sapeli, Solodoor, Classen и Jap.