Доставката на цветя - Статии.cом

Доставката на цветя или историята на един куриер

Доставката на цветя или историята на един куриер

Работя като доставчик на цветя от няколко години. Ако бях жена, предполагам щях да си отглеждам и вкъщи много саксии, да обичам букети и правенето на аранжировки, но аз съм просто вид куриер, разносвач, който внимава да не си изпати. Преди да се учудите много, искам да ви разкажа няколко случая от моята работна практика. Имаше една жена, която по незнайна за мен причина често си поръчваше доставка на цветя сама за себе си в офиса. Няма лошо, мислех, може да иска да си освежи бюрото, но тя винаги се държеше много грубо и надменно с мен, а такива клиенти са неприятни и ти е трудно да пазиш любопитната им тайна.

Друг път без да знам е трябвало да занеса цветя на любовницата на един мъж, но точно в този момент жена му е шпионирала наблизо. Вече си бях направил доставката и тя ме пресрещна, почна да ме разпитва и когато не успя да изкопчи име от мен, аз за благодарност получих шамар. Една друга хвърли цветята по мен и започна да изрежда епитети по адрес на поръчителя, защото той бил такъв страхливец, та не й ги носел лично.

Веднъж един мъж щеше да ме бие, защо нося цветя на жена му след като не ги е поръчал той! Гледам да се пазя и очаквам вече всичко след като ми отворят. Удряли са ме с роза и с гладиола също, боли повече от розата. Карали са ме да си ги изхвърля сам в контейнера, а едва съм ги доставил на адрес. Понякога се чудя дали да не сменя малко професията и да започна да разнасям храна. Доставчиците на пица са очаквани винаги с нетърпение. Не, че и при мен няма много добри реакции и приятно изненадани. Една жена почти припадна от щастие като й занесох голяма кошница с рози, а друга се смя близо 10 минути преди да успее да си вземе цветята от мен. Има такива с по-нормални реакции, даже и бакшиши дават понякога. Жените трябва да се уважават и е хубаво да им подаряваш цветя от време на време, но аз на моята избягвам. Наречете го професионална деформация, но подарявам други неща.

Понякога тя ме упреква, че по цял ден това правя и нося радост другаде, но не и на нея. Аз съм прав за себе си и предпочитам да й взема шоколадови бонбони или билет за театър, може дреха или дребно бижу. Все пак с тези неща още никой не ме е бил.