Качествени парфюми от качествени производители от Статии.com

Качествени парфюми от качествени производители

Качествени парфюми от качествени производители

Зад направата на качествените и маркови парфюми, на които се радват милиони мъже и жени по света, стои отдадената работа на световнопризнати компании и производители. Добрият успех се дължи на безкомпромисно качество и иновативност. Знаете ли обаче кои са едни от най-известните фирми, насочили дейността си към производството на парфюми и аромати? В тази статия ще ви разкажем за някои от тях.

International Flavors Fragrances

International Flavors Fragrances е основен производител на аромати за парфюми с продажби наброяващи 2.78 милиарда щатски долара през 2011 година. Основните конкуренти на тази фирма са Firmenich, Givaudan и Symrise. IFF е основана през 1958 след сливането на Polak Schwarz и van Ameringen-Haebler. И двете фирми имали силен интерес към пикантните нотки и аромати. Като резултат, на днешна дата IFF има творчески, продажбени и производствените средства в 32 различни страни и е член на S P 500 Index. Фирмата притежава капиталов дял от пет милиарда долара, който генерира над 75 на сто от продажбите през 2010 извън САЩ и 45 на сто в развиващите се пазари.

Mane SA

Mane SA е друг основен производител на аромати за парфюми, като компанията отбелязва продажби от ? 263 милиона през 2005 година. Виктор Мейн създава фирмата през 1870 година, стартирайки с направата на ароматни материали от цветя и ухайни растения. През 1959, поста наследява синът му, който става председател на комитета за наблюдение.

Puig

  • Puig е международна компания, която работи в областта на модата и създаването на аромати за парфюми. Тя е основана през 1914 година от Антонио Пюиг Кастело в Барселона, Испания. Днес компанията все още се ръководи от семейството Puig.
  • Puig търгува своите продукти в 130 страни, като присъства пряко в 21 от тях, където работят 4136 души от целия свят. Оборотът на фирмата през 2012 г. достигна 1 488 милиона евро в нетни постъпления.

Както в модата, така и в производството на парфюми, Puig работи в съдружие с Carolina Herrera, Nina Ricci, Paco Rabanne и други световноизвестни марки. В модната индустрия, компанията е и мажоритарен собственик на Jean Paul Gaultier. При производството на парфюми, тя работи под лиценза на марките Comme des Gar?ons, Prada, Valentino и много други.