Компании специализирани в производство на парфюми от Статии.com

Компании специализирани в производство на парфюми

Знаете ли кои са най-големите световно признати фирми в производството на парфюми, аромати и съставки? В тази статия ние ще ви представим някои от тях.

Как се разпределя бизнесът с аромати?

Съществуват две големи области на ароматния бизнес. Едната е производство на парфюми с чисти аромати, към тях можем да включим дизайнерски марки като Chanel или Gucci. Второто направление е създаването на потребителски аромати, които участват в направата на продукти за лична хигиена като сапуни, дезодоранти шампоани и други. Фирмите производители продават своите продукти на парфюмерийни къщи или потребители на всякакви продукти подобни на парфюми.

Ето и някои от фирмите специалисти по аромати и парфюми:

  • Bell Flavors Fragrances: Компанията Bell Flavors Fragrances е открита през 1912 година от Уилям Бел в Чикаго. Откривателят бил ароматен химик. В първите си години, фирмата специализирала своята дейност в производството на сладкарски изделия. По-късно обаче компанията била продадена на Едуард Хейнз, който разширил бизнеса до направата на аромати и ухайни парфюми. В момента Bell има огромна производствена база на територията на Китай.
  • CPL Aromas: CPL Aromas е международна парфюмерийна къща с продажби надвишаващи ? 62.3 милиона за годината. Тази статистика се води от 2012-та. Компанията е най-големият частен производител на ароматни парфюми във Великобритания, като има експоатация в 17 точки по целия свят.
  • Drom Fragrances: Компанията е основана през 1911 година от фармацевта Бруно Сторп в Германия и е все още под ръководството на фамилията. Днес фирмата е водеща парфюмерийна къща, издигнала се до трето поколение производство на парфюми. Drom  функционира в 43 страни по света, като включва 15 дъщерни дружества и 4 производствени обекта. Централният офис се намира в Мюнхен. Един от най-големия им клиент е международна компания FM GROUP. Това е MLM фирма, която развива своята дейност в над 60 страни. Drom е изработила 150 аромата на парфюми за FM. Всяка година двете фирми обменят 20 нови аромати.