Кола под наем

Как да се възползваме от най-ниските цени при наемане на кола

Взимането на кола под наем е вероятно най-удобното и практично решение, когато пътувате до София, независимо дали се отправяте към столицата по бизнес, с цел посещение на приятели и роднини или просто за да си свършите някаква лична работа.

Макар и София да е град с добре уреден и евтин обществен транспорт, все пак трябва да се има предвид и това, че подобен начин на транспорт отнема изключително много време, а ако пътуването ви е ограничено в рамките на два – три дни, всяка минута е от значение.

Проблемът е в това, е наемането на кола под наем може да излезе скъпо, особено ако не четем между редовете и не знаем как да избираме. За това как да получите най-ниската цена когато пътувате до София (или до друго място) можете да прочетете на следващите редове.

Имайте предвид допълнителните такси

Компаниите за отдаване на коли под наем може да добавят допълнителни такси за неща като втори или трети шофьор, застраховка и гориво, така че не забравяйте да прочетете дребния шрифт и да сте наясно с тези такси, преди да резервирате возило.

Много често може собствената ви кредитна карта да предлага застраховка, която да се припокрива с тази на компанията за рент-а-кар, така че разгледайте по-подробно за да намалите разходите, ако е възможно.

Избягвайте да наемате от летището

В повечето случаи, цените на колите под наем от летището могат да са доста по-високи поради допълнителните разходи и такси, които компаниите трябва да поемат на тези места.

Да, действително и удобството да наемете кола на самото летище е много по-голяма, но ако цената е фактор, на който отдавате наистина голямо значение, тогава трябва да помислите и за други опции.

Размерът на колата има значение за цената

За да можете да се възползвате от по-добра цена, трябва респективно да изберете по-малка кола, която да наемете. По-малките автомобили обикновено са по-евтини за наемане от по-големите (можете да разгледате на SpeedyCars.eu).

Това, разбира се, важи не само за София, но и за всяка друга дестинация, към която можете да решите да се отправите, така че помислете за наемане на по-малка кола, ако подобно решение отговаря на вашите нужди.

Бъдете търпеливи и ще намерите това, което ви е необходимо

Ако не прибързвате и имате предвид всички тези съвети, които ви дадохме до сега, ще можете със сигурност да намерите кола под наем в София на по-ниска цена, която отговаря на вашия бюджет и нуждите ви за пътуване.

Вашият коментар